Vuorovaikutus > Politiikka

Ansiosidonnainen rahapeli

<< < (5/5)

Renttu:
Koko ansiosidonnaista koskeva kuvio on ollut mielestäni työllistämistoimeksi (Kehnosti) naamioitu leikkaustoimi.

Köyhät kyykkyyn!

Laika:

--- Lainaus käyttäjältä: Renttu - Ke 28.10.2015, 16:37:30 ---Koko ansiosidonnaista koskeva kuvio on ollut mielestäni työllistämistoimeksi (Kehnosti) naamioitu leikkaustoimi.

Köyhät kyykkyyn!

--- Lainaus päättyy ---

No hallituksen on vaikea uskottavasti selittää, että kyse olisi yhteisistä talkoista. Ei sillä, yritystä siihen on kyllä ollut. Itse päätösten vaikutukset kohdistuvat pelkästään palkansaajiin ja tulonsiirtojen varassa eläviin. Nuo vaikutukset eivät korjautuisi, vaikka taloustilanne paranisikin, koska vaikutukset kohdistuvat eri ryhmien tulonmuodostukseen epätasaisesti.

Politiikan tosiasiallisten vaikutusten seuraamista haittaa, kun talouspoliittisesti luku- ja kirjoitustaidottomat toimittajat kirjoittavat tällaista perinpohjaista soopaa ymmärtämättä käyttämiään tunnuslukuja vaikkapa maiden taloudellista menestystä mitatessaan:

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1445838076593

Menestystarina, joopa joo! Jos kansantuote sukeltaa 15 %, on luonnollisesti kymmenen prosentin nousu eräänlainen menestys. Asiaa auttaa, että Irlannin talouspolitiikkaa ohjataan pitkälti euroryhmästä käsin. Avustusohjelmaan joutuneen maan vikuroidessa lieassaan euroryhmä voi pysäyttää maan talouden kuten Kreikassa. Irlanti maksaakin maassa toimivalle finanssisektorille lunnasrahoja yhteiskuntarauhasta. Euroryhmä on se elin, jonka päätöksiin ja kokoonpanoon sinäkään et voi äänestämällä vaikuttaa.

Nyt kun harhauduin aiheesta, niin sanottakoon niteeksi, että linkittämäni ehdotus ansiosidonnaisen muuttamiseksi oli ainakin Osmo Soininvaaran mukaan kustannusneutraali, eli esityksen tarkoituksena ei olisi leikata jaettavan etuuden määrää.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta