Hiekkalaatikko > Kuperkeikka

Ruoanlaitto

<< < (3/5) > >>

Hippi:
Silloin kun lapset oli kotona, tein karjalanpaistin viikonloppuna syötäväksi normaalisti perunamuussin tai koko perunan kera. Viikolle, parillekin arkipäivälle, jatkoin karjalanpaistin loput lihakeitoksi. Eli en tuota lihakeittoa läheskään aina varta vasten tehnyt, vaan se tuli bonuksena.

Yhdellä uunin kuumennuksella tuli useammalle päivälle einettä, kun teki isomman annoksen kerralla.

Keittojuurekset muokkaavat liemen makua niin paljon, että ei lainkaan tunnu siltä, että joutuu syömään samaa ruokaa monta päivää peräkkäin. Tosin minulla ei ole ikinä ollut mikään ongelma syödä samaa ruokaa useampana päivänä ja lapsillahan oli koulusa päivittäin vaihtuvat lounaat, joten eipä se heitäkään haitannut.

Patu:
Tuli kokeiltua Hipin esittämää lihakeitto- tapaa.
Kun pahimmat rasvat oli paistinliemestä kuorittu, kaadoin liemen kattilaan ja vettä lisäksi. Sekaan juurekset ja kiehumaan.
Tämän tempun tarkoitus oli välttää lihojen kypsyminen liian mössöksi. En tiedä oliko turha pelko.
Kun juurekset olivat melkein kypsät, kaadoin lihat keittoon.
Lyhyt kypsennys, maistaminen ja ei kun syömään.
Vaati kyllä liemikuution.

Maistuu!

Hippi:

Jatketaan aiheesta kaali.

Hiljattain luin jostain idean, että jos pitää kaalikääryleistä, mutta ei jaksa niitä väkertää, niin oikotienä onneen on lihapullat, joihin on rouhittu kaalia joukkoon. Sytyin ajatukselle ja ostinkin jo tarvikkeet, mutta mieli muuttui keittiössä. Päätinkin tehdä kaalilaatikon. Nimitän kyllä paistostani kaalimössöksi, sillä jotkut väittävät, että kaalilaatikkoon ei kuulu riisi, jota käytän sitomaan ylimääräisen nesteen.

Tuntuu olevan aina yhtä vaikeaa ostaa sopivan kokoinen kaali, sillä paino ei aina kerro sitä, miten paljon se menee kasaan kuullottaessa. Jos uunivuoka jää kovin vajaaksi, sekoitan joukkoon pienen pussillisen (tai parikin) pakastettuja keittojuureksia. Niistä tulee täyteläistä makuakin. Siinä tapauksessa, että kuullotettua kaalia on taas liikaa, pakastan ylimääräisen ja käytän sen liha- tai makkarakeiton aineksena. Vaihtelua sekin.


Varmasti jossain vaiheessa tulen kokeilemaan tuota kaalilla jatkettua lihapullataikinaa, mutta luultavasti lihamurekkeen muodossa.

Patu:
^Riisi on makuasia, itse koetan pysyä kotimaisissa raaka-aineissa ja käytän ohraa.

Jorma Moottori:
Mitä laitetaan kastikkeeksi kun syö ituja alkusalaatiksi?

nimim. aloitteleva itujen ystävä

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta