Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Politiikka / Vs: sotatalous
« Uusin viesti kirjoittanut mks Ma 13.03.2023, 18:46:30 »
YLE uutisoi kuinka Aalto-yliopiston"tutkijat" ovat selvittäneet sähköfirmojen laittaneen liiveihinsä puolessa vuodessa 5 miljardia ylimääräistä kuluttajien rahoja.

Summa ei ole ollut tarkasti tiedossa, mutta markkinan ja median filunki oli aiheesta kiinnostuneille jo kesällä 2022 ilmiselvää.

Me pähkäilemme nyt eduskuntavaalien alla miten puolueet aikovat tuskallisesti nostaa veroja tai vähentää palveluja miljardin tai yhdeksän verran vuodessa tai vaalikaudessa samaan aikaan, kun vuositasolla kymmenen miljardia heilahtaa sotataloudessa sujuvasti keskustelutta taskusta toiseen.

Pitäisiköhän valtion rahapulan ratkaisemisessa kääntyä luottamuksella Mika Lintilän puoleen. Hänhän on isoissa asioissa sujuva. Fortum hävitti 8 - 14 miljardia euroa omistajaohjaajan 15 minuutin harkinnalla ja kuluttajilta siirtyi sähköyhtiöille hänen hallinnonalallaan 5 miljardia euroa puolessa vuodessa kokonaan ilman näkyvää poliittista päätöstä!

Tuolla teholla 1 - 9 miljardin vajeen ratkaisuun tuskin menisi tuntia. Vaalidebatteja ei tarvitsisi moisilla pikkuseikoilla lainkaan häiritä.  Voitaisiin keskittyä kokonaisen lonkeron periaatekysymyksiin.

mks

2
Politiikka / Vs: sotatalous
« Uusin viesti kirjoittanut mks Pe 03.03.2023, 12:30:57 »


Venäjän laiton hyökkäys Ukrainaan näkyy laajentaneen liike-elämän normeja ja mikä aiemmin oli sikaa, on nyt käytäntöä.

Jopa idealistina esiintynyt Osmo Soininvaara puolusti sähköyhtiö Helenin hallituksen puheenjohtajana kleptokraattista hinnoittelua markkinan mukaisena. Kuluttaja-asiamiehen vaatimukseen hinnoittelun muuttamisesta hän totesi, että täytyy pikaisesti tehdä jotain,  Myönnän, että Helen on muuttanut hinnoittelua.  2022 viimeisen kvartaalin voitto oli kuitenkin 386% suurempi kuin vuonna 2021.

Helen ei ole ainoa eikä räikein esimerkki sotatalouden mustapörssilogiikasta. K- ja S- ketjut jolaissevat pikapuolin aika rehevät kvartaalituloksensa - johdon nerokkuuteen ja toiminnan tehostukseen perustaen kukaties.

Tämä kaikki on tietenkin pientä verrattuna tulevaan.

Jos Ukrainassa hävitetään omaisuutta (rakennukset, infrastruktuuri) ja elintärkeitä hyödykkeiytä (vilja, auringonkukkaöljy, ammukset jne)  nykyistä tuotantoa vastaamatonta tahtia, edessä on tuotanon tason korotus Korean sodan malliin JA elvytys/jälleenrakennus mm Venäjän valtion ja oligarkkien kleptosymbioosin jäädytetyillä varoilla.

Kelläpä lienee sen kuplan haalimiseen parhaat haavit?  "Vapaa tiedonvälitys" virittelee jo propagandaa siten, että "Putininka"-vodka pesee rahat Putinin piikkiin. "Vapaa tiedonvälitys" edustaa tässä ihanasti Kremlin jo satavuotisesti hyödyntämiä "häväntahtoisia idiootteja."

500 miljoonan euron vaihdolla  vodkakauppa siirtäisi maksimaalisellakin hyötysuhteella kyseiset varat suuruusluokalleen tuhannessa vuodessa.

mks
3
Ylläpidon nurkka / Vs: Moderoinnista
« Uusin viesti kirjoittanut Admin Pe 24.02.2023, 09:54:48 »
Liberaalin jäsenpolitiikan kokeilu päättyy. Parin tuhannen uuden jäsenen joukosta ei ole löytynyt ainuttakaan jäseneksi kelpaavaa. Kyrilisin kirjaimin kirjoittavat, lääkekauppiaat ja mykät statistit poistetaan hissukseen.

Admin
4
Ylläpidon nurkka / Vs: Moderoinnista
« Uusin viesti kirjoittanut Admin Su 15.01.2023, 22:28:31 »
Liberaali rekisteröityminen on odotetusti kirvoittanut uutta aktiviteettia.

Kapean näkökulman keskustelukieli on suomi. Englantia on toleroitu sitaateissa, koska englantia yleisesti ymmärretään  ja usein alkuperäinen sitaatti on hyvä valinta mahdoliseen huonoon käännökseen verrattuna. Ruotsinkielinen sitaatti on vähemmän toivottu vaikkei asiayhteyteen hyvin sopiessaan olekaan kielletty.

Keskustelupuheenvuorot, joissa muun kuin suomenkielen käyttö ei ole asiayhteydessä mitenkään motivoitu, poistetaan. Ylläpito pitää oikeutenaan poistaa ennakkosääntoihin sitoutumatta tällaisten puheenvuorojen esittäjät palstalta pysyvästi. Tällaiset poistot muille jäsenille tiedottamatta.

Admin
 
5
Ylläpidon nurkka / Vs: Rekisteröityminen
« Uusin viesti kirjoittanut Admin Ke 04.01.2023, 10:22:44 »
Ylläpitoalueella on 16837 käyttäjää odottamassa hyväksyntää. Kun viimeksi noita hyväksyntöjä oli jaossa, viidentuhannen pyrkijän joukossa ei ollut ainuttakaan järjelliseltä tuntuvaa hakemusta.

Ylläpito siirtyy uuteen moodiin: Kaikki nyt odottamassa olevat hakemukset hylätään ja uudet hyväksytään, elleivät kuulu URL-umeron perusteella hylättäviin. Ellei hyväksytty kuukauden sisällä kirjoita mitään, mikä viittaisi Suomessa ymmärrettäväksi aavistettavaan kirjoittajaan, tunnus poistetaan ja URL sulljetaan. Kaikki täysin vaienneet aikaisemmatkin rekisteröinnit puretaan nyt samalla perusteella.

admin
6
Kuperkeikka / Vs: Viimeinkin asia selvisi
« Uusin viesti kirjoittanut mks Ti 18.10.2022, 12:32:07 »
Luettuani nettiä laajalti, olen keksinyt ammattilaisten opastamana seikan, joka jokaisen ihmisen tulee välttämättä tietää.

Kyseessä on tieto, joka mullistaa elämäsi. Sen avulla säästät aikaa, rahaa ja torjut ilmastomuutosta. Tarkan selvityksen
tästä vallankumouksellisesta paradigman muutoksesta saat, kun lähetät sähköpostiosoitteesi
tilinsiirtolomakkeen viitekentässä siirtäessäsi 200 euroa tilille FI.. .... .... .... ..                               
Ihan ilmaiseksi saat lyhyen yhteenvedon: Poistu netistä!

7
Politiikka / Vs: sotatalous
« Uusin viesti kirjoittanut mks To 04.08.2022, 18:26:36 »
"Pääsyinä maakaasun kohonneeseen hintaan on manner-Euroopan keväällä 2021 ehtyneet kaasuvarastot, Euroopan ja Aasian voimakkaasti kasvanut energian kysyntä, EU:n päästöoikeuksien ja hiilen korkea hinta, heikko sähköntuotanto tuuli- ja aurinkovoimalla sekä epävarmuus Nord Stream 2 -putken käyttöönoton aikataulusta."   (Ei YLE)

Yle kertoo ukrainauutisoinnin yhteydessä,  että maakaasun hinta on seitsenkertaistunut. Sanomatta miksi ja mihin verrattuna. Maakaasun hinta on nyt alempi kuin 2014 iikin aikana ja sama kuin 2017.

Kouvolan tankkauspisteessä maakaasun hina on korkeampi kuin biokaasun. Sinne tulee kaasua vain yhtä putkea pitkin. Gasum ilmoittaa toimittavansa biokaasua putkeen sen verran kuin sitä ostetaan. Urbaanilegenda kertoo, että kaasuauton moottori hajoaa, jos tankataan biokaasua - siis sitä yhtä ja ainoaa, jota putkesta tulee.

Meitä varoitetaan Venäjän hybridivaikuttamisesta. Liekö YLE Kremlin suorassa kontrollissa vai ainoastaan hyväntahtoinen idiootti.

mks

8
Tiukka vääntö / Vs: Ilmastomuutoksen sokkeloita
« Uusin viesti kirjoittanut mks To 04.08.2022, 10:19:46 »
Rakkaudesta ääliöitä kohtaan  - löydettyäni toistuvasti itsenikin heidän joukostaan  -  olen vaihtanut argumentaationi strategiaa.

Vältän taktisista syistä ottamasta kantaa onko ilmaston lämpeneminen ihmisen hiilituprutuksen syytä.  Hyväksyn väitteen, että ilmasto heilahtelee sinne sun tänne.
Kysyn mitä voisi tehdä nyt ongelmiksi koetun helteen ja merenpinnan nousun torjumiseksi. Voisiko hiilidioksidin tupruttelun vähentäminen  auttaa?

mks
9
Politiikka / Vs: sotatalous
« Uusin viesti kirjoittanut mks Ke 03.08.2022, 15:57:10 »
Osallistuin kokoukseen, jossa pohdittiin ovatko rakennussuunnitelmat kyllin valmiit, että urakkatarjouksia voi pyytää. Asiantuntijajäsen piti selvänä, ettei kiinteähintaista tarjousta voi nykyisen inflaation ja tarvikepulan aikana saada.

Ukraina on väestöltään 0.5% maailman väestöstä. 0,5% bruttokansantuoteesta. Ukrainan osuus kansainvälisestä vehnäkaupasta on 10%, kansainvälisen vehnäkaupan osuus vehnän kaupasta on 5% eli Ukrainen osuus vehnäkaupasta on 0.5%.

Olemme ymmärtäneet, että Venäjä saattaa harrastaa disinformaatiota.

Hmmm ... varovaisuutta ... ministeri Lintilä suosittelee varautumista leivän hinnan kaksinkertaistumiseen ... sotilaallisen erikoisoperaation vuoksi energian hinta ja Neste Oy:n voitot ovat nousseet pilviin ... Suomessa sähkon hinta on moninkertaistunut ...

Kukapa tässä kusettaa ja ketä? Ymmärtääkö YLE "hyödyllisen idiootin" osuutensa Venäjän infosodassa? 

mks
10
Politiikka / sotatalous
« Uusin viesti kirjoittanut mks La 12.03.2022, 21:06:51 »
Ministeri Lintilä uumoilee Suomen siirtyvän sotatalouteen ja ruuan hinnan kaksinkertaistuvan.

Maalaisliittolaisessa traditiossa kasvanut ilmeisesti hahmottaa sodan ajaksi, jolloin talonpojille sataa laariin oikein kunnolla ja ruokahuolto siirtyy mustaan pörssiin.

Arvaanpa, että Lintilän toiveajattelu on erheellistä.

Tietenkin monikin taho tulee käyttää epävarmaa aikaa hyväkseen, mutta tuplahinnoittelun normittaminen ministerin suulla saa kansan seuraamaan tarkkaavaisemmin elintarvikkeiden hinnoittelua.

mks
Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10