Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Kuperkeikka / Vs: Viimeinkin asia selvisi
« Uusin viesti kirjoittanut mks Ti 18.10.2022, 12:32:07 »
Luettuani nettiä laajalti, olen keksinyt ammattilaisten opastamana seikan, joka jokaisen ihmisen tulee välttämättä tietää.

Kyseessä on tieto, joka mullistaa elämäsi. Sen avulla säästät aikaa, rahaa ja torjut ilmastomuutosta. Tarkan selvityksen
tästä vallankumouksellisesta paradigman muutoksesta saat, kun lähetät sähköpostiosoitteesi
tilinsiirtolomakkeen viitekentässä siirtäessäsi 200 euroa tilille FI.. .... .... .... ..                               
Ihan ilmaiseksi saat lyhyen yhteenvedon: Poistu netistä!

2
Politiikka / Vs: sotatalous
« Uusin viesti kirjoittanut mks To 04.08.2022, 18:26:36 »
"Pääsyinä maakaasun kohonneeseen hintaan on manner-Euroopan keväällä 2021 ehtyneet kaasuvarastot, Euroopan ja Aasian voimakkaasti kasvanut energian kysyntä, EU:n päästöoikeuksien ja hiilen korkea hinta, heikko sähköntuotanto tuuli- ja aurinkovoimalla sekä epävarmuus Nord Stream 2 -putken käyttöönoton aikataulusta."   (Ei YLE)

Yle kertoo ukrainauutisoinnin yhteydessä,  että maakaasun hinta on seitsenkertaistunut. Sanomatta miksi ja mihin verrattuna. Maakaasun hinta on nyt alempi kuin 2014 iikin aikana ja sama kuin 2017.

Kouvolan tankkauspisteessä maakaasun hina on korkeampi kuin biokaasun. Sinne tulee kaasua vain yhtä putkea pitkin. Gasum ilmoittaa toimittavansa biokaasua putkeen sen verran kuin sitä ostetaan. Urbaanilegenda kertoo, että kaasuauton moottori hajoaa, jos tankataan biokaasua - siis sitä yhtä ja ainoaa, jota putkesta tulee.

Meitä varoitetaan Venäjän hybridivaikuttamisesta. Liekö YLE Kremlin suorassa kontrollissa vai ainoastaan hyväntahtoinen idiootti.

mks

3
Tiukka vääntö / Vs: Ilmastomuutoksen sokkeloita
« Uusin viesti kirjoittanut mks To 04.08.2022, 10:19:46 »
Rakkaudesta ääliöitä kohtaan  - löydettyäni toistuvasti itsenikin heidän joukostaan  -  olen vaihtanut argumentaationi strategiaa.

Vältän taktisista syistä ottamasta kantaa onko ilmaston lämpeneminen ihmisen hiilituprutuksen syytä.  Hyväksyn väitteen, että ilmasto heilahtelee sinne sun tänne.
Kysyn mitä voisi tehdä nyt ongelmiksi koetun helteen ja merenpinnan nousun torjumiseksi. Voisiko hiilidioksidin tupruttelun vähentäminen  auttaa?

mks
4
Politiikka / Vs: sotatalous
« Uusin viesti kirjoittanut mks Ke 03.08.2022, 15:57:10 »
Osallistuin kokoukseen, jossa pohdittiin ovatko rakennussuunnitelmat kyllin valmiit, että urakkatarjouksia voi pyytää. Asiantuntijajäsen piti selvänä, ettei kiinteähintaista tarjousta voi nykyisen inflaation ja tarvikepulan aikana saada.

Ukraina on väestöltään 0.5% maailman väestöstä. 0,5% bruttokansantuoteesta. Ukrainan osuus kansainvälisestä vehnäkaupasta on 10%, kansainvälisen vehnäkaupan osuus vehnän kaupasta on 5% eli Ukrainen osuus vehnäkaupasta on 0.5%.

Olemme ymmärtäneet, että Venäjä saattaa harrastaa disinformaatiota.

Hmmm ... varovaisuutta ... ministeri Lintilä suosittelee varautumista leivän hinnan kaksinkertaistumiseen ... sotilaallisen erikoisoperaation vuoksi energian hinta ja Neste Oy:n voitot ovat nousseet pilviin ... Suomessa sähkon hinta on moninkertaistunut ...

Kukapa tässä kusettaa ja ketä? Ymmärtääkö YLE "hyödyllisen idiootin" osuutensa Venäjän infosodassa? 

mks
5
Politiikka / sotatalous
« Uusin viesti kirjoittanut mks La 12.03.2022, 21:06:51 »
Ministeri Lintilä uumoilee Suomen siirtyvän sotatalouteen ja ruuan hinnan kaksinkertaistuvan.

Maalaisliittolaisessa traditiossa kasvanut ilmeisesti hahmottaa sodan ajaksi, jolloin talonpojille sataa laariin oikein kunnolla ja ruokahuolto siirtyy mustaan pörssiin.

Arvaanpa, että Lintilän toiveajattelu on erheellistä.

Tietenkin monikin taho tulee käyttää epävarmaa aikaa hyväkseen, mutta tuplahinnoittelun normittaminen ministerin suulla saa kansan seuraamaan tarkkaavaisemmin elintarvikkeiden hinnoittelua.

mks
6
Päivi Räsänen:
"– (Oikeudenkäynti) kilpistyi kysymykseen, saako ilmaista sen uskonvakaumuksen, mikä Raamatun opetuksen mukaan on syntiä nimenomaan tässä seksuaalietiikassa, Räsänen sanoi.
– Jos sitä ei saa ilmaista, niin silloin uskonnonvapautta loukataan.
– Jos mentäisiin syyttäjän logiikan mukaan, oltaisiin kuin Kiinassa tai Pohjois-Koreassa uskonnonvapauden suhteen."Vastapohdintaa:

Herra Sebaot sanoo Samuelin suulla:
"Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit.”
1.Sam 15:3, kirkolliskokouksen 1933 käyttöön ottama käännös.

Aiheesta löytyy Tiia-Riitta Taskisen pro gradu  tutkielma vuodelta 2017:
https://erepo.uef.fi/bitstream/handle/123456789/19225/urn_nbn_fi_uef-20180157.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Tutkielma avaa Raamatun sanan tulkinnan moninaisuutta kristillisen tradition sisälläkin. Herra Sebaot on varsin epävakaa normilähde.
 
Sananvapautta kunnioittavakin sekulaari yhteiskunta on oikeutettu säätämään lakeja, joiden puitteissa Herra Sebaotin suulla puhuttu voi näkyä kiihottamisena kansanryhmää kohtaan. Sellaisia normeja säädettäessä kuullaan perustuslakivaliokuntaa ja noudattamista pohditaan tarvittaessa korkeimmassa oikeudessa. Uskonvapaus ei tee normeista Päivi Räsäsen uskomuksille alisteisia, mutta Päivi Räsänen on tietenkin varsin vapaa uskomuksensa valitsemaan ja niitä oikeudessa kaiuttamaan. Silti Päivi Räsäsen evankeliumeja arvioidaan yhteiskunnassa myös siitä näkökulmasta miten ne kanssaihmisiin osuvat.

mks
7
Kuperkeikka / melko turhaa mussutusta
« Uusin viesti kirjoittanut mks Ti 21.12.2021, 21:03:36 »
Olen opetellut paahtamaan luppoaikana manteleita, maa-  ja cashew-pähkinöitä kohtuullisella menestyksellä. Yhteistä noille on, että ne ovat parhaimmillaan juuri ennen kuin palavat pilalle. Jos odotellessa käyn netissä, kaadan satsin rutiinisti roskiin. Toivon siis, että asianomaisia tuotteita saisi kaupasta optimaalisesti prosessoituina.

Kissa vieköön, mutta laadukkaasti paahdetut tuotteet ovat myös suolattuja.

Nähdäkseni prosessin osista paahtaminen vaatii ammattitaitoa (tai hetken katkoa netistä), mutta suolaaminen onnistuu hetkessä keneltä tahansa.

Tarvitaanko saltfreenut-liike vai asiaa edistävä ehdoton enemmistö EU-parlamenttiin, jotta tämä seikka korjaantuu?

mks
8
Politiikka / Vs: Hauskaa kuntavaalia!
« Uusin viesti kirjoittanut mks Ma 08.03.2021, 12:36:27 »
THL teki hallitukselle "asiantuntijalausunnon" tai "laskuharjoituksen". Paperista saattoi saada käsityksen, että kuntavaalipäivänä 18.4.  uusia koronavirustartuntoja olisi (R=1.15 - R=1.35) 2600 - 11000 päivässä oletusarvoisesti. Oikeusministeri Henriksson tietenkin oivalsi heti, että vaalihuuma lisäisi yleisön liikkuvuutta eli kansanterveyssyistä vaaleja pitää lykätä. Ministeri Henrikssonilta puuttui "Fermi-looginen" tarkastelu.  Valaisen esimerkillä THL:n "laskuharjoituksen" näkökulmaa.

Jouluviikkoa edeltävällä viikolla ostin alkoholipitoisia juomia 20 eurolla. Jouluksi 40 eurolla. Uudenvuoden kekkereihin satsasin jo 80 euroa. Nyt mietin miten paljon minun tulee varata vapuksi ja juhannukseksi. THL:n mallilla Wappuun (viikko 17) pitää varata  10 485 760 euroa ja juhannukseen  (viikko 25) 2 684 354 560 euroa. Koska kassa ei ihan noita kestä, alan viimein ymmärtää tipattoman tammikuun syvällistä ideaa!

Eli mitä helvettiä!

Voidaanko THL korvata funktiolaskimella, jolla oikeusministerin sihteeri laskee eksponentiaalisen funktion taulukointia? Eikö hallituksen linjaamilla toimilla edes THL usko olevan mitään vaikutusta? Onko oikeusministerillä oikeus näkyä noin tyhmänä?

mks
9
Politiikka / Vs: Sääliksi käy USA:ta
« Uusin viesti kirjoittanut mks Ma 08.03.2021, 12:05:17 »
Kuuden viikon kokemuksella arvioin arasti, että USA:ssa on nyt kaiken mullerruksen jälkeen sittenkin täysijärkinen presidentti.

Onnea vaan heille.

mks
10
Politiikka / Vs: Ratkaisun hetket
« Uusin viesti kirjoittanut mks Ti 08.12.2020, 11:06:40 »
Ratkaisun hetket??

Kongressissa on 249 republikaanista edustajaa. Kun kysytään ja vastauksen puuttuessa etsitään muualla lausutuista kantaa  kenet äänestäjät valitsivat USA:n 46. presidenstiksi, jakauma on

- Trump 2,
- Biden 27
- ei tietoa 220

On tietenkin totta, että ennen valitsijamiesten kokousta ketään ei ole valittu presidentiksi. 220 vaikenevaa kansanedustajaa ei heijastaa tätä hienovaraista täsmällisyyttä faktojen käsittelyssä vaan pikemminkin pelkoa käsitellä niitä. 

mks
Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10