Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Tiukka vääntö / Vs: Ilmastomuutoksen sokkeloita
« Uusin viesti kirjoittanut mks To 19.09.2019, 15:03:55 »
Änkyrät heräilee kumpujen yöstä?

Ettäkö uusi tapa vertaisarvioida ?
11.8.2019 16:45 Lauri Gröhn...
Enpä olisi uskonut näkeväni tällaista:

 ”Professorit Pertti Sarkomaa (Lämpö- ja virtaustekniikan ja polttotekniikan professori) ja Seppo Ruottu (Teknillisen termodynamiikan emeritus professori) lähestyvät Maaseutumediaa ja lähettivät ajatuksia IPCC:n raportista, IPCC:n ilmastohysteriasta. Heidän mielestään IPCC:n ilmastomuutosennusteet perustuvat täysin virheellisiin laskelmiin.

Sarkomaa ja Ruottu eivät silti kiistä ilmastonmuutosta. Ilmasto heidän mukaansa muuttuu koko ajan, ja on aina muuttunut. ”Hiilidioksidilla ei ole ilmaston muuttumiseen vaikutusta”, sanovat professorit.”
...

 - http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279409-ettako-uusi-tapa-vertaisarvioida

Lopussa linkki joka vie MaaseutuMedia nimiseen lehteen:

Suomalaisprofessoreiden tutkimusraportti toteaa IPCC:n raportin täysin virheelliseksi
Hannu Koivisto · 9.8.2019

 - MaaseutuMedia 9.8.19

Jossa on proffien PDF.


Maaseutumedia on entisen sikalayrittäjän turhautuneen oloinen digitaalinen foorumi, jolle päätyminen on kyllä melkoinen limbo professoritasoisille kirjoittajille olivat he sitten oikeassa tai väärässä. Siis siinäkin tapauksessa, että ilmastomuutoksen valtavirran salaliitto on todellakin onnistunut sensuroimaan kaikista arvostetuista julkaisuista oman linjansa vastaisen argumentaation pois.

Argumenttiin, ettei proffien väitteitä ole kukaan pystynyt kumoamaan, vastaan omalta osaltani, ettei mieleeni tulisi paneutua 300-sivuiseen tekstiin, jonka laatijat kirjoittavat mm seuraavaa:

"IPCC:n väärät väitteet ovat aiheuttaneet valtavia taloudellisia ja ekologisia vahinkoja sekä humanitaarista
ahdistusta. He ovat kohdistaneet julkista ja yksityistä rahoitusta tutkimukseen ja taloudellisesti ei-kilpailukykyisen ja ekologisesti kestämätömän tekniikan toteuttamiseen, aiheuttanut ekologista tuhoamista
ja taloudellisesti hyödylliste voimalaitosten sulkemista, lisäisivät metsien kestämätöntä käyttöä ja aiheuttavat tietämättömyyttä, sekä lasten ja aikuisten perusteetonta ahdistusta maailmanlaajuisesti. IPCC:n väitteiden ylivoimaisesti tuhoisin seuraus on kuitenkin maailmanlaajuinen pyrkimys minimoida luonnon hiilen kiertoa ja ilmakehän hiilidioksidia. Tämä pyrkimys minimoi ruoan ja energian kestävän tuotannon ja ekosysteemien monimuotoisuuden ja johtaa ihmiskunnan ahdinkoon, kun seuraavan 50–150 vuoden aikana öljy, sitten maakaasu ja lopulta kivihiili loppuvat. Kaikki tämä järjettömyys johtuu perusväitteestä.”


Toisin sanoen teksti voi olla niin ala-arvoista, ettei kukaan täysijärkinen sitä viitsi edes lukea puhumattakaan siitä, että haaskaisi aikaansa sen ruotimiseen.

Äidinkielen opettajani sanoi 60 vuotta sitten: "Älkää lukeko hyviä kirjoja, lukekaa vain parhaita!". Olen yrittänyt noudattaa tuota ja lasken helposti kädestäni teoksen, johon en luota. Eräskin historiallinen kuvaus jäi miulta ensimmäisen sivun alkukolmannekseen, kun siinä kerrottiin taistelijajoukon lähteneen liikkeelle joulukuista yötä vasten "vähenevän kuun ollessa juuri laskemassa".

Vain todellinen ääliö yrittää kumota kaiken roskan, mitä nenän eteen lykätään. Järkevämpi ihminen yrittää suodattaa tiedon virrasta oivalluksia pysyen tietoisena strategiaansa liittyvästä kapeutumisriskistä.

Erityisesti emeritusprofessorit oman alansa ulkopuolella ovat minulle punainen vaate! Klimatologian tutkijoille esimerkiksi Svensmarkin löytämä kosmisten hiukkasten lakaistuminen aurinkotuulen voimasta ja siitä seuraava pilvikylvön aleneminen on tuttu ja tunnistettu asia. Heille on myös selvää, ettei tämä ilmiö ole laajalla alalla lineaarinen: Kosmisten hiukkasten määrä ei voi laskea alle nollan eikä aurinkotuulen heikkeneminen voi lisätä niiden määrää suuremmaksi kuin saatavissa on. 11-vuoden hyvin tunnettu sykli kattaa lähes koko skaalan. Svensmark itse esitti vain selityksen tälle syklille. Hypetyksen aloitti BBC:n toimittaja (YLEkin peesasi), jonka kaltaisille antikonsensussensationalisteille emeritusproffat - etenkin aktiiviaikanaan kaipaamaansa huomiota vaille jääneet - ovat erityisen alttiita.

Herrat Sarkomaa ja Ruottu ovat vapaat kirjoittamaan klimatologiasta mitä mieleen juolahtaa, mutta ei heidän tekstinsä totuudeksi muutu sillä, ettei kukaan vaivaudu sitä ruotimaan.

mks
2
Tiukka vääntö / Vs: Ilmastomuutoksen sokkeloita
« Uusin viesti kirjoittanut MrKAT Ti 17.09.2019, 22:50:27 »
PS:n Suomen Perusta on julkaissut kouluille jonkin ilmasto"realistisen" läpyskän ja
vihreille ikivihainen sd-Mikko Paunio on julkaisemassa syksyllä ilmastoden..kriittiseen suuntaan(?) olevan läpyskän.
3
Kuperkeikka / Vs: Ruoanlaitto
« Uusin viesti kirjoittanut MrKAT Ti 17.09.2019, 01:19:05 »
Eikös ihmiset yleensä vanhetessaan kuihdu? Olen kerännyt sen vuoksi varamassaa kehoon.
Sen "varamassan" pitäisi kait olla huomattavilta osin lihasta. TV1:n Perjantai-ohjelmassa, teemana bodaus, ylilääkäri Jan Sundell (jonka kirjan olen muuten lukenut) kertoi havainnollisesti että reisi- ja pakaralihakset on oleellisimmat että jaksaa nousta tuolista ja sängystä ylös vanhanakin. Sitten kun ei jaksa niin jää sänkypotilaaksi ja sen jälkeen elossa tuppaa olemaan enää vajaa vuosi. Rasvalla ei nousta vaan lihaksilla.
  Vanhoilla liikunnan olisi painotuttava nuoria enempi lihasvoima- kuin kestävyyslajeihin ja ruoan proteiinipitoisuuden olisi oltava entistä suurempi tai ainakin riittävyys tarkkailtava. Mutta samalla varottava menemästä liiallisuuksiin proteiinin kanssa koska vanhoilla kait tuppaa olemaan nuoria useammin munuaisvaivoja ja lääkekuormaakin on rasittamassa.

4
Kuperkeikka / Vs: Ruoanlaitto
« Uusin viesti kirjoittanut Jorma Moottori Ma 09.09.2019, 20:33:23 »
Entä jos käyttäisitkin rasvaisempia juustoja?  Esim. 50-60% juustoa kun syö sata grammaa kerralla, niin suolistopa toimii reippaasti. Eikä ole edes haitallista kolesterolille.

Olen raivo-kovarasvaton ja lisäksi rasva lihottaa (kamalasti kcal/g). Joten ihan hetkeen en tartu rasvaisimpiin.
(Polar 5%:sta tai 10%:tä olisin käyttänyt 15%:n sijaan vaan kun ei oo).

Minä olen vuosien jälkeen saavuttanut 93 kilogramman massan ja siinä tuntuu pysyvän, vaikka mitä tekisi ja söisi. Joskus syön huvikseni 100g valkohomejuustoa pelkän maun takia. Broilerin koipireisiäkin menee välillä 3 kpl samaan syssyyn.

Eikös ihmiset yleensä vanhetessaan kuihdu? Olen kerännyt sen vuoksi varamassaa kehoon.
5
Politiikka / Vs: Brexit
« Uusin viesti kirjoittanut Jorma Moottori Ma 09.09.2019, 20:29:42 »
Ne on siellä briteissä nyt ihan sekaisin.

Jo Suomenkin kannalta olisi hyvä jos jotain järkeä saataisiin tuohon touhuun.

Ei meitä lähes demokraattisia maita ole enää kovin montaa muutenkaan jäljellä. Kuoleva aate.
6
Kuperkeikka / Vs: Ruoanlaitto
« Uusin viesti kirjoittanut MrKAT La 17.08.2019, 20:46:29 »
Entä jos käyttäisitkin rasvaisempia juustoja?  Esim. 50-60% juustoa kun syö sata grammaa kerralla, niin suolistopa toimii reippaasti. Eikä ole edes haitallista kolesterolille.

Olen raivo-kovarasvaton ja lisäksi rasva lihottaa (kamalasti kcal/g). Joten ihan hetkeen en tartu rasvaisimpiin.
(Polar 5%:sta tai 10%:tä olisin käyttänyt 15%:n sijaan vaan kun ei oo).
7
Kuperkeikka / Vs: Ruoanlaitto
« Uusin viesti kirjoittanut Hippi La 17.08.2019, 09:31:57 »
Kontulassa asuessani ratsasin aina "ALE-tiskin". Paikallisella kauppiaalla oli tapana siirtää laputetut tuotteet omaan erilliseen kylmään päätyhyllyyn. Se oli loistava ostospaikka, kauppa pienoiskoossa, josta yhdellä seisomalla saattoi tehdä huomattavan osan päivän ostoksista.

Sieltä ostin myös erilaisia juustoja maisteltavaksi. Erikoisemmat juustot ovat aika hintavia ja syntymäpihinä en koskaan raaskinut ostaa noita kokeiltavia täysihintaisena. Paras löytöni oli Racclette. En edes tiennyt, että sitä käytettän sulatettuna, kun keksin laittaa sitä ruisleivän päällä mikroon. Harmikseni sitä löytyi tuolta aika harvoin. Tosin tyttäreni oli tästä iloinen, sillä hän puolestaan väitti, että mikro haisi viikon yhden juustoleivän jäljiltä :)

Nykyisessä ruokakaupassani laputetut tuotteet ovat hyllyssä omalla paikallaan ja noiden erikoisempien juustojen myyntitiski on normireittini ulkopuolella, joten eipä ole siellä tullut montaakaan kertaa käytyä tämän viiden vuoden aikana, jonka täällä periferiassa olen asunut.

--
Itselläni on kolesteroli hiukan koholla ja olen viilannut käyttämiäni raasvoja parempien rasvojen suuntaan. En kuitenkaan ole kohduudella käyttämistäni juustoista luopunut. Jos henki lähtee silloin tällöin tukevamman (=rasvaisemman) juustopalan nauttimisesta, niin sittenhän lähtee. En koe tarvetta hysteriaan tuonkaan tiimoilta.
8
Kuperkeikka / Vs: Ruoanlaitto
« Uusin viesti kirjoittanut Jorma Moottori To 15.08.2019, 17:00:15 »
Polar 15% ohutsiivuinen on ollut riittävän herkullinen mulle. Mutta sekin käy terveyden päälle WC:ssä (aivoverisuonen poksahdusta saa peljätä) joten rasva-%:sta riippumatta käytän juustoa hyvin vähän.

Entä jos käyttäisitkin rasvaisempia juustoja?  Esim. 50-60% juustoa kun syö sata grammaa kerralla, niin suolistopa toimii reippaasti. Eikä ole edes haitallista kolesterolille.

Lainaus käyttäjältä: https://yle.fi/uutiset/3-9515968
Fogelholmin mukaan nykytiedon valossa voidaan todeta, että juusto tuskin nostaa kolesterolia, mutta ei se sitä myöskään laske.
9
Tiukka vääntö / Vs: Ilmastomuutoksen sokkeloita
« Uusin viesti kirjoittanut MrKAT To 15.08.2019, 02:48:26 »
Änkyrät heräilee kumpujen yöstä?

Ettäkö uusi tapa vertaisarvioida ?
11.8.2019 16:45 Lauri Gröhn...
Enpä olisi uskonut näkeväni tällaista:

 ”Professorit Pertti Sarkomaa (Lämpö- ja virtaustekniikan ja polttotekniikan professori) ja Seppo Ruottu (Teknillisen termodynamiikan emeritus professori) lähestyvät Maaseutumediaa ja lähettivät ajatuksia IPCC:n raportista, IPCC:n ilmastohysteriasta. Heidän mielestään IPCC:n ilmastomuutosennusteet perustuvat täysin virheellisiin laskelmiin.

Sarkomaa ja Ruottu eivät silti kiistä ilmastonmuutosta. Ilmasto heidän mukaansa muuttuu koko ajan, ja on aina muuttunut. ”Hiilidioksidilla ei ole ilmaston muuttumiseen vaikutusta”, sanovat professorit.”
...

 - http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279409-ettako-uusi-tapa-vertaisarvioida

Lopussa linkki joka vie MaaseutuMedia nimiseen lehteen:

Suomalaisprofessoreiden tutkimusraportti toteaa IPCC:n raportin täysin virheelliseksi
Hannu Koivisto · 9.8.2019

 - MaaseutuMedia 9.8.19

Jossa on proffien PDF.

Nimim. Jussi-Faari (oik. nimi Jussi Knuuttila) on kirjoittanut 2014 ja uusintana 2016 MaaseutuMediaan mm.
Hiilidioksidi on kaikkien kaveri, etenkin köyhän
...
Hiilidioksidi ei lämmitä
...
Mikään kappale, atomi tai molekyyli ei lämmitä itseään kuumempaa kappaletta pätkän vertaa. Lämpöä siirtyy vain lämpimästä kylmään päin. Tämä totuus ei vapise missään testissä.

 - http://www.maaseutumedia.fi/hiilidioksidi-kaikkien-kaveri-etenkin-koyhan/
10
Kuperkeikka / Vs: Ruoanlaitto
« Uusin viesti kirjoittanut MrKAT To 15.08.2019, 02:30:22 »
Polar 15% ohutsiivuinen on ollut riittävän herkullinen mulle. Mutta sekin käy terveyden päälle WC:ssä (aivoverisuonen poksahdusta saa peljätä) joten rasva-%:sta riippumatta käytän juustoa hyvin vähän.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10