Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Kuperkeikka / Vs: Viimeinkin asia selvisi
« Uusin viesti kirjoittanut mks Ke 07.10.2020, 10:32:46 »
Aika noloa astua miinaan. Mutta keskustelupalstalla sitä odottaa löytävänsä lukemisen arvoista, kun huomaa uuden viestin.

Yhdeltä kantilta lievä pahoitteluni miinan asettamisesta.

Sinänsä on kiinnostava ajatus, että keskustelupalstalta ylipäätään edes joskus voisi odottaa enemmän  kuin verovaroin rahoitelulta YLEltä.

Toiselta kantilta en pahoittele. Otsikon mukaisesti ja paradoksaalisesti jokin asia viimeinkin selvisi - ainakin "Hiekkalaalitikon" "Kuperkeikan" osalta.

mks

2
Kuperkeikka / Vs: Viimeinkin asia selvisi
« Uusin viesti kirjoittanut Hippi Pe 02.10.2020, 08:53:04 »
Aika noloa astua miinaan. Mutta keskustelupalstalla sitä odottaa löytävänsä lukemisen arvoista, kun huomaa uuden viestin. No, eihän ne läheskään aina ole. Itse asiassa aika harvoin on, mutta tuleepa silti luettua.

Nuo klikkiotsikot alkaa olla jo niin tuttuja muodoltaan, että ne voikin ohittaa ihan riippumatta siitä, millainen uutinen takana on. Jos uutinen on tärkeä, niin joku muu aviisi kertoo kyllä saman ja paremmin otsikoituna. :)
3
Kuperkeikka / Viimeinkin asia selvisi
« Uusin viesti kirjoittanut mks Ke 30.09.2020, 08:14:49 »
Ai mikä asia?

En minä ainakaan tiedä.

Kunhan vain trendikkäästi klikkautin. Samaan tapaan kuin verolla rahoitettu YLE.

mks
4
Politiikka / Sääliksi käy USA:ta
« Uusin viesti kirjoittanut mks To 10.09.2020, 18:05:26 »
A majority of voters in six swing states consider President Trump and Joe Biden mentally unfit to be president, according to a new CNBC/Change Research poll.

https://www.cnbc.com/2020/09/10/2020-election-news-voters-see-trump-biden-as-mentally-unfit-to-be-president.html

2016 vaaleissa äänestäjien sanottin valinneen kumpaa ehdokasta ihosi vähemmän.

Nyt ratkaisevissa osavaltioissa  enemmistön mielestä kumpikaan ehdokas ei ole kelvollinen presidentiksi.

Kun USA:ssa on kuitenkin yli 330 miljoonaa asukasta niin jää miettimään missä vika.

Onhan meillä löytynyt 5 miljoonan väestä hyviäkin presidenttejä ja valitsematta jääneistäkin osa on ollut ihan täysjärkisiä!

mks
5
Tiukka vääntö / Tyhjää puhetta?
« Uusin viesti kirjoittanut mks Ti 09.06.2020, 14:05:13 »
Lainaus
TEEMU KLINGBERG
Tekniikka ja talous:

https://www.tekniikkatalous.fi/kumppaniblogit/nevel/visio-tulevaisuuden-tehtaasta-suljettuun-kiertoon-perustuvan-teollisuustuotannon-ymparisto-ja-kustannushyodyt/20de20eb-7f70-4143-b2a1-e220394a67f5

Kuinka tyhjältä tuo tuntuukaan!

Lainaus
Suljetun kierron tehtaissa teollisuusyritykset hyödyntävät aiemmin hyödyntämätöntä tai sivutuotteiksi menneitä materiaaleja uuden tuotannon käyttövoimana. Tämä säästää materiaaleja ja parantaa tuotannon tehokkuutta. Näin hyödyntämättömästä jakeesta tulee arvokas resurssi, tehtaiden tuotanto saadaan kestävämmälle pohjalle, ja voittajia ovat niin yritykset, ympäristö kuin koko yhteiskuntakin.

Maapallo on varsin pitkälle suljetun kierron tuotantolaitos. Sillä skaalalla ongelmia ei voi juurikaan ulkoistaa. Pienemmissä yksiköissä ulkoistaminen kannattaa, ellei siitä veloiteta.

Mikäli ongelman ulkoistaminen veloitetaan täysimääräiseasti,  sen ratkaisu ulkoistetusti ja erikoistuneesti on usein tehokkaampi tapa kuin ratkoa itse. "Tehtaan" rajapinnnalla ei ole tässä oikeastaan muuta merkitystä kuin ratkaisun hinnoittelun tuleminen näkyvini. Ulkoistamisen alihintainen estäminen on olennaista.

Lainaus
Koneoppimista ja ihmisälyä

Koneoppimisella voi kaupitella mitä tahansa, koska tuote on inherentisti määrittelemätön.

Nykyisin moni luottaa pikemminkin parviälyyn. Monen toimijan dialogissa sille on enemmän tilausta kuin yhteen täydelliseen vaikkapa esimerkiksi tieteelliseen materialismiin perustavassa gigayksikön ratkaisussa.

Lainaus
Automaation ja koneälyn ansiosta inhimilliset virheet ja tehokkuusvaihtelut jäävät pois.

Näillä uskomuksilla me kai otimme jo 1960-luvulla käyttöön fuusiovoiman  ja virheettömän koneellisen tulkkauksen.

mks
6
Ylläpidon nurkka / Vs: Rekisteröityminen
« Uusin viesti kirjoittanut Admin Ma 25.05.2020, 20:08:42 »
Sen kunniaksi, että viiden tuhannen hylätyn rekisteröitymisen raja ylittyi, kerrattakoon, että " rekisteröintipyynnöt tyyliin nimimerkki "vuweqaxa" osoitteesta "uqoyuyaq@asdfasdfmail.net" hylätään suoraan."

Saavathan robot noita höpöjään postailla, mutta mahdollinen harvinainen oikeasti kirjautumishaluinen välttäköön outoja nimimerkkejä ja osoitteita.

Admin
7
Vapaa hahmotus / Vs: koronavirus
« Uusin viesti kirjoittanut mks Su 24.05.2020, 12:24:08 »
YLE kysyy: "Miksi Marinin hallituksen on ollut vaikea viestiä koronalinjaansa?"
https://yle.fi/uutiset/3-11365166

Kysymys sisältää piilo-olettaman.

Selostuksessa hallituksen linja saadaan näyttämään epäselvältä, kun jokainen mielipide-ero hallituksen sisällä, asiantuntijoiden kesken ja hallituksen sekä asiantuntijoiden välilllä nostetaan tikun nokkaan. Median klikkauttelustrategiassa kai vaihtoehtona olisi syyttää keskustelun tukahduttamisesta ja "ainoan oikean" kannan kanonisoinnista Pohjois-Korean mallin mukaan.

Lähiympäristössäni ja mielipidemittausten mukaan laajemmaltikin hallitusta kiitetään selkeästä tiedottamisesta. Vastakkaisia kantoja edustavat Petteri Orpo poliittisella sivuraiteellaan sekä tuohon poliittiseen pintamussutukseen pureutuva media. Kun suuren yhteiskunnallisen katastrofin substanssin erittely osoittautuu medialle ylivoimaiseksi, ratkaisuna on revitellä otsikoissa yksittäisten henkilöiden mielipiteiden mikroeroja ja - kuten nyt YLE - luetteloida laajoja luetteloja sanontojen eroista taustakeskusteluissa vaikka ulos on tullut yksimielinen poliittinen valinta.

Oikeampi kysymys siis olisi: Miksi YLE markkinoi käsitystä Marinin hallituksen ongelmista koronaviestinnässä?

mks
8
Vapaa hahmotus / Vs: koronavirus
« Uusin viesti kirjoittanut mks La 16.05.2020, 20:06:35 »
Itse olen halukas valitsemaan sairastuvuudeksi 40% ja oireettomuuskertoimeksi 3, jolloin päädyn sairastuvien määrään 2 000 000 ja jo sairastuneiden määrään 7 000.  Näillä luvuilla nyt valittu linja kestäisi 300 vuotta, ...

Nyt näkyy THL:kin päätyvän suunnillen kertoimeen 3.

Laumasuojaan menisi siis nykytahdilla parisataa vuotta. Koska väki kuitenkin vaihtuu, ei suojaa saavuteta koskaan. Asetamme toivon rokotteeseen ja/tai luonnonvalintaan.

mks
9
Politiikka / Orpon mollausta
« Uusin viesti kirjoittanut mks La 09.05.2020, 20:15:47 »
Tässä on päivän huolta historioineen laitettuna ensisijaisesti Petteri Orpon piikkiin.

Huoleni:

Covid-rintamalinjan konsensus alkaa rapautua talouden ongelmiin ja poliittiseen "ken on maassa kaunehin" -taikapeilitykseen Sanna Marinin ollessa Lumikkina.

Historiaa:

1996 Suomessa toteutettiin Jouko Bakmannin (sd) ajama "lääniuudistus", jonka piti tuoda 65 Mmarkkaa vuodessa säästöä, mutta taisi sittenkin vain lisätä kuluja ja huonontaa toimintaa.

2005 kuntaministeri Hannes Manninen (kesk) lausui alkusanat "PARAS"-hankkeelle, jossa sittemmin alle 20 000 asukkaan kunnat - siis keskimääräisesti soten kustannustehokkaimmin hoitaneet - velvoitettin kokoontumaan yli 20000 asukkaan rakenteiksi soten hoitoa varten.  Nuo rakenteet käytännössä muodostuivat paikallisen keskuskaupungin ympärille ja "parhaat käytännöt"  korvautuivat laajalti keskuskaupungin byrokraattisilla käytännöillä ja jäsenkunnista sote-osaajat siirtyivät kuntayhtymien tai vastaavien palkkalistoille.

2009 viideksi supistuneet lääninhallitukset korvattin seitsemällä "aluehallintovirastolla" (AVI).

Viimeisen vuosikymmenen ajan on sommiteltu soteuudistusta, joka ei ole toteutunut. Ensin sen ryssivät Henna Virkkunen (kok) ja Maria Guzenina-Richardson (sd) alistamalla hankkeen kuntaliitoskiimalle.  Sitten sen ryssi  Petteri Orpo ajaessaan tai salliessaan Paula Risikon ajaa terveydenhuollon asiantuntijoiden vastalauseista ja juridisista ongelmista piittaamatta terveydenhuollon yksityistämistä.

Soteuudistuksen tyriminen jätti keskiportaan eli alueellisen hallinnon kaaokseen, kunnallista sotehallintoa jäi vain muutamalle suurimmalle kunnalle.
Koronaviruksen hallinnan velvoittavia määräyksiä antaa ensisijassa alueen AVI. Sen kanssa hallinnolliseen hiileen pitäisi saada puhaltamaan myös mm ELY,  Valvira, palo- ja pelastus sekä sote-kuntayhtymä tai muu vastaava.

Tämän päivän asiaa:


Petteri Orpo lupasi "maailman parhaan soten, jossa kaikki ongelmat on ratkaistu" , mutta ryssi sen piiloagendallaan (kaikki sen kyllä näkivät) ja niin kenttä jäi kaaokseen.

Nyt Petteri Orpo etsii henkensä hädässä jotain, mistä kritisoida maan hallitusta ja
- haluaisi alueellisia ratkaisuja. Siis hoidettuaan alueelliset rakenteet kaaokseen. Ja haluaa, vaikka nimenomaan AVI:t käytännössä tekevät velvoittavia ratkaisuja.
- haluaisi avoimuutta ja parametreja esiin vaikkei ilmeisesti ole edes jaksanut lukea monista asiantuntijamielipiteistä koostettua 80-sivuista yhteenvetoa.
- haluaisi selkeää puhetta, jotta yleisö voisi luottaa ja nukkua yönsä rauhassa.  Indoktrinoi kuitenkin väitteillä  hallituksen hämyilystä nostaakseen maksimaalisesti epäluottamusta ja huolta yleisössä.
- haluaisi hengityssuojaimet pakollisiksi. Näin hänen puheissaan saataisiin kotimainen suojaintuotanto käyntiin ja riskryhmäläiset pois karanteenista. (*)
"Piiloagenda" on jälleen kaikkien nähtävänä: Petteri Orpo ei selvästikään aja mitään koronavirusongelman ratkaisua vaan tuskailee Sauli Niinistön ja Sanna Marinin kansansuosiota.

Petteri Orpo ja Donald Trump muistuttavat ainakin yhdessä suhteessa toisiaan:  Ensivaikutelmana he ovat asiasisällöstä täydellisesti pihalla. Tämä voi toki olla harhapäätelmä. Ehkäpä kumpaakaan ei vain kiinnosta toiminta pandemian hillitsemisen monimutkaisen logiikan mukaan vaan ainoastaan kilpailijoiden löperön häpäisyn ja omien nelisanaisten iskulauseiden poliittinen markkina-arvo.

mks

(*) Orpo sanoo maskien arvon tulleen tieteellisesti toteen näytetyksi kun 50 maata on asiantuntijoihin nojaten määrännyt maskeja käyttämään. Tässä Orpo kanonisoi logiikan, jolla Hiroshima pommitettiin: Japani oli antautumassa, sotilaat pitivät pommitusta tarpeettomana, mutta Truman poliitikkona pelkäsi vaikeasti kumottavia jälkipuheita turhista omien sotilaiden tapattamisusta ellei valmiiksi saatua pommia käytetä. Asiantuntijalausuntoonkin pohjaava poliittinen päätös on politiikan, ei substanssin osaamisen ilmaus. Politiikassa maskipakko määrätään, jos potentiaaliset äänestäjät luulevat siitä olevan hyötyä. Tästä syystä politiikassa fiksuus voi olla haitaksi, koska fiksu ei selkäytimellään koe miten iso osa äänestäjistä luulee.

Hengityssuojaimista on oikein käytettynä kiistatonta hyötyä ympäristölle, jos kantaja muutoin pärskisi virusta holtittomasti. Tavallisista suojaimista ei juurikaan ole hyötyä sisäänhengityksessä aerosolina kulkevia viruksia vastaan. Pitkään tai muuten osaamattomasti käytetty suojain voi jopa lisätä tartuntariskiä. Hyötyjen ja haittojen suhde on käyttäjästä ja käyttötilanteesta riippuva.

Karanteenin omaisissa oloissa elävä riskiryhmäläinen erittää virusta ympäristöönsä oletusarvoisesti vähemmän kuin aktiiviväestö. Sen sijaan tartunta on riskiryhmäläiselle vaarallinen. Hyvä arvaus on, että riskiryhmäläisen kannattaa ensisijaisesti pysyä kotona maskin kanssa tai ilman. Tässäpä avautuu merkittävän tutkimuksen paikka: Katsotaan ikä- ja toimintakykyvakioidusti mikä on rokotteen markkinoille tuloon mennessä kuolleisuus
- niillä riskiryhmäläisillä, jotka intoutuvat Orpoon luottaen lähtemään maski naamalla maailmalle palloilemaan ja
- niillä, jotka eivät niin tee
10
Vapaa hahmotus / Vs: koronavirus
« Uusin viesti kirjoittanut mks Pe 08.05.2020, 22:21:10 »
Paikallisen "hyvinvointikuntayhtymän" tiedote äititienpäiväuhasta selviytymiseksi:

"Ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden palveluyksiköiden piha-alueille on erikseen merkattu alue, jossa kohtaamiset järjestetään turvallisuudesta huolehtien sään niin salliessa. Jotta tapaaminen voidaan järjestää, läheisillä tai asukkaalla ei saa olla hengitystieinfektioiden oireita.

Lisäksi vähintään kahden metrin etäisyys on pidettävä koko tapaamisen ajan. Tapaaminen voi kestää ikääntyneiden asukkaiden kanssa enintään 15 minuuttia. Vammaisia henkilöitä tavatessa tapaamisaikaa ei ole rajattu.

Fyysistä kontaktia ei tapaamisissa voida mahdollistaa, jotta asukas ei altistu mahdolliselle virukselle. Läheisyyttä ja kaipausta on osoitettava muilla keinoin."


Sääennusteen mukaan "hyvinvointikuntayhtymän" keskuskunnassa äitienpäivänä on kaunis kevätsää, joten piha-alueelle erikseen merkatulla alueella voi siis äitiä (tässä ja jatkossa äidin sijalla myös isä), äidinäitiä ja tai äidinäidinäitiä yli kahden metrin etäisyydeltä kaivata.

Olipa kerran  89-vuotias nainen, jolla oli yhteensä 42 lasta, lastenlasta ja lastenlastenlasta. Toukokuussa 2020 vanhus täyttää - jos Jumala suo - 90 vuotta. Hänen toiveensa on, että koko joukko voi vielä kerran kokoontua yhteen ennen kuin on hänen yleisen kokemuksen mukainen poistumisensa aika.

Pitääkö tässä valtakunnan hallitusta häiritä vai voiko aluehallintovirasto antaa luvan synttäreihin? Lain mukaan AVI on asiassa troimivaltainen.

Jostain näkökulmasta vanhuksen toive on itsekäs: Hänhän ei piittaa lasten, lastenlasten ja lastenlasten terveydestä vaan katsoo asiaa ainoastaan oman jo vähissä olevan aikansa näkökulmasta.

Onko tähän kysymykseen olemassa tieteellinen vartaisarvioitu ratkaisu? Petteri Orpo arvatakseni katsoo 50 valtakunnassa tehdyn poliittisen ratkaisun riittävän tieteelliseksi perusteeksi, että OK kunhan vanhus käyttää mahdollisessa juhlassaan kotimaista tuotantoa olevaa kasvomaskia.

mks
Sivuja: [1] 2 3 4 5 ... 10