Vuorovaikutus > Politiikka

Ostetaanpa lentsikoita

(1/1)

mks:
Ilmavoimien hävittäjähankinta kuumenee. Kauppiaita kuljeskelee käytävillä ja lentsikoitakin on esitelty Suomen maaperällä.

Ratkaitsuproseduuria ei ole esitelty.

Ei kyllä esitelty viimeksikään.

Nyt sanottiin melkein ääneen jo ennen esittelyä, että Rafael ja Eurofighter eivät tule kysymykseen.

Hienoisena korvaan kuiskutteluna erottuu, että lopulinen valinta on Jas Gripenin ja FX-35 välillä - ja jälkimmäinen voittaa kuten Hornet aikanaan - ei älyllisillä vaan "maskuliinisilla" syillä.

Itse valitsisin tuon tunnetun onnettomasti kontrollin menettävän ja keskelle Tukholmaa putoavan Jas Gipenin.

Muutama syy:

- se ei enää putoile sinne sun tänne
- se on "älykäin" tarjokkaista
- FX-35:n "häiveominaisuudet" ovat yhtä tyhjän kanssa parissa vuodessa tutkien kehittyessä nopeammin kuin "häiveiden"
- FX-35:n tunti ilmassa maksaaa 35 000 $, JasGripenin 4 000 $. Me emme pärjää Venäjän kanssa hävittäjien lukumääräkisassa.  Meillä pitää ollaa varaa kouluttaa lentäjiä.
- tässä pahassa maailmassa suosin skandinaavista (fennoskandista puristeille)  yhteistyötä

Vasta-argumentteja, olkaa hyvä!

mks

MrKAT:

--- Lainaus käyttäjältä: mks - Ti 03.03.2020, 19:41:03 ---- FX-35:n tunti ilmassa maksaaa 35 000 $, JasGripenin 4 000 $. Me emme pärjää Venäjän kanssa hävittäjien lukumääräkisassa.  Meillä pitää ollaa varaa kouluttaa lentäjiä.
- tässä pahassa maailmassa suosin skandinaavista (fennoskandista puristeille)  yhteistyötä

--- Lainaus päättyy ---
Nuo oli aika vakuuttavia.
 Just tänään katselin poikain harjoittelua taivaalla ja ajattelin just venäläisiä että meijän poikain pitää olla enempi taitavia jotta pärjää eli harjoitella kovemmin, toivottavasti "bensaa" riittää. Ja olen ajatellut myös että
poliittisista syistä (pohjoismainen yhteistyö) armeija pakotetaan valitsemaan JasGripen. (Siis silloinkin kun ei olisi muuten paras valinta).

Vasta-argumentteja:
 - Ruotsi on pieni maa ja pienet muskelit, riittääkö laajaa suunnittelupohjaa kehittää, pysyä kehityksen perässä?

Patu:
Ratkaisuproseduuria ei ole esitetty eikä tulla esittämään. Eikä tulla aikanaan esittämään perusteita valinnalle.

Voihan noita lentsikoita esitellä mutta asejärjestelmiä ei.

mks:

--- Lainaus käyttäjältä: MrKAT - Ke 04.03.2020, 00:26:56 ---Vasta-argumentteja:
 - Ruotsi on pieni maa ja pienet muskelit, riittääkö laajaa suunnittelupohjaa kehittää, pysyä kehityksen perässä?

--- Lainaus päättyy ---

Riittipä heillä muskeleita päästä nykytasolle. Jatkokehittelyssä ohjelmistolla on suuri merkitys. Ruotsissa + Suomessa on alan vankkaa osaamista.

mks

mks:
Tonttujoukko hiiviskelee varpahillaan ... virhe johtui siitä, että yritys pääsi rekisteriin odotettua nopeammin ja karanteeniaika ei ehtinyt täyttyä. Kuiske kuuluu ... kuinka JAS Gripen olisi putoamassa pois heti aluksi.

Ettei vain järki sammuisi ensimmäisenä ja veitikkaiset rientäisi sillan alle ehtimättä kertoa miksi valinta kohdistuu maallikolle huonoinpana valintana näkyvään malliin FX35.

Käykö tässä niin, että koronaviruksen särkiessä lupaa kysymättä valtion miljardin euron velkaantumiskiintiön 13 - 25 miljardia eurolla, 10 - 30  miljardin lisäkupru hävittäjähankinnan elinkaarikustannuksissa alkaa monille vuosille jakautuvana näyttää hyttysen ininänä uskotellun "puolustuskyvyn" hinnassa.

Olipa kerran naispuolinen puolustusministeri, jonka pään kenraalit pistivät mennen tullen pyörälle. Sanna Marinin etu lienee, että hän ikänsä, ulkonäkönsä, intelligensinsä ja kansansuosionsa vuoksi on resistentinpi kenraalien imartelulle ja oletusarvoisesti kenraalit joutuvat miespuoliselle puolustusministerille käyttämään suostuttelussa edes etäisesti faktoilta näyttäviä argumentteja.

mks

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta