Kirjoittaja Aihe: Tyhjää puhetta?  (Luettu 2726 kertaa)

mks

  • Jäsen
  • ****
  • Viestejä: 357
Tyhjää puhetta?
« : Ti 09.06.2020, 14:05:13 »
Lainaus
TEEMU KLINGBERG
Tekniikka ja talous:

https://www.tekniikkatalous.fi/kumppaniblogit/nevel/visio-tulevaisuuden-tehtaasta-suljettuun-kiertoon-perustuvan-teollisuustuotannon-ymparisto-ja-kustannushyodyt/20de20eb-7f70-4143-b2a1-e220394a67f5

Kuinka tyhjältä tuo tuntuukaan!

Lainaus
Suljetun kierron tehtaissa teollisuusyritykset hyödyntävät aiemmin hyödyntämätöntä tai sivutuotteiksi menneitä materiaaleja uuden tuotannon käyttövoimana. Tämä säästää materiaaleja ja parantaa tuotannon tehokkuutta. Näin hyödyntämättömästä jakeesta tulee arvokas resurssi, tehtaiden tuotanto saadaan kestävämmälle pohjalle, ja voittajia ovat niin yritykset, ympäristö kuin koko yhteiskuntakin.

Maapallo on varsin pitkälle suljetun kierron tuotantolaitos. Sillä skaalalla ongelmia ei voi juurikaan ulkoistaa. Pienemmissä yksiköissä ulkoistaminen kannattaa, ellei siitä veloiteta.

Mikäli ongelman ulkoistaminen veloitetaan täysimääräiseasti,  sen ratkaisu ulkoistetusti ja erikoistuneesti on usein tehokkaampi tapa kuin ratkoa itse. "Tehtaan" rajapinnnalla ei ole tässä oikeastaan muuta merkitystä kuin ratkaisun hinnoittelun tuleminen näkyvini. Ulkoistamisen alihintainen estäminen on olennaista.

Lainaus
Koneoppimista ja ihmisälyä

Koneoppimisella voi kaupitella mitä tahansa, koska tuote on inherentisti määrittelemätön.

Nykyisin moni luottaa pikemminkin parviälyyn. Monen toimijan dialogissa sille on enemmän tilausta kuin yhteen täydelliseen vaikkapa esimerkiksi tieteelliseen materialismiin perustavassa gigayksikön ratkaisussa.

Lainaus
Automaation ja koneälyn ansiosta inhimilliset virheet ja tehokkuusvaihtelut jäävät pois.

Näillä uskomuksilla me kai otimme jo 1960-luvulla käyttöön fuusiovoiman  ja virheettömän koneellisen tulkkauksen.

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare