Hiekkalaatikko > Leikkikoulu

Tietokonehuone

(1/6) > >>

Renttu:
Tietokoneisiin ja nettiin liittyvää uutisointia, ongelmanratkaisua, kysymyksiä ja mahdollisesti jopa vastauksia.

Aloitan tiedottamalla, että suosittu selainlaajennus AdBlock on juuri myyty omistajataholle, jonka nimeä ei toistaiseksi ole annettu julkisuuteen (thenextweb.com).

Uutiseen törmättyäni poistin laajennuksen, ja korvasin sen uBlock Originilla. Suosittelen muitakin tekemään samoin. Adblock päästää jo mainoksia läpi, mikäli sille vain maksetaan tästä toimintaperiaatteensa vastaisesta toiminnasta.

Kromi:
Just just.... Huomasin tuon saman mainosten ilmaantumisen ABP.n kanssa surffaillessa, joten kiitoksia neuvosta. Lieneekö yhtä hyvä, helppoa ja kevyt, mainitsemasi vaihtoehto?
Kokeilen kuitenkin.

Renttu:
^

On kevyt, kevyempi kuin ABP. Olen käyttänyt myös Ghosterya, sekin on ihan hyvä. UBlock´kiin liittyy myös kieroilua: "pelkkää" ublockia ylläpitää taho, joka on käytännössä plagioinut softan. Sen vuoksi onkin tärkeää valita ublock origin, että kunnia softasta menee oikealle, laajennuksen alun perin laatineelle taholle.

Toisaalta, mikäli tämän foorumin omistaja siirtyisi jossain  vaiheessa osin/kokonaan mainosrahoitteiseen toimintaan, lupaan kyllä olla käyttämättä mainostorppaajia foorumilla.

Ei kyllä ole vielä oikein avautunut Adblockin bisnesmalli. Näitä erilaisia mainostorppaajalaajennuksia on paljon, joten miten aikoo jatkossa menestyä päästämällä maksua vastaan mainoksia läpi, kun käyttäjät keskimäärin eivät halua niitä lainkaan?

Luin jostain, että mainosten estoista menetetty globaali kokonaissumma olisi n. 21 miljardia dollaria vuodessa. Valtava summa, mutta minulla soi jälleen se maailman pienin viulu mainostajien teoriassa menettämien rahojen vuoksi.

wade:
uBlock Origin hommattu AdBlockin tilalle. Ja toki, poikkeuksien luominen sivustoille, joita haluan tukea ovat mahdollisia.

Eri sivustot kamppailevat mainostenestoa vastaan mielenkiintoisesti. Osa urheilustream-sivustoista ei anna katsoa koko näytön tilassa lähetyksiä, jos mainosesto on päällä. Muutamat (enemmän tai vähemmän) luotetut sivustot ovat pyytäneet minua laittamaan mainosteneston pois päältä vedoten siihen että mahdollisesti arvostan ja haluan tukea heidän sisältöään katsomalla mainokset.

Renttu:

--- Lainaus käyttäjältä: wade - Ma 05.10.2015, 09:04:43 ---Eri sivustot kamppailevat mainostenestoa vastaan mielenkiintoisesti. Osa urheilustream-sivustoista ei anna katsoa koko näytön tilassa lähetyksiä, jos mainosesto on päällä. Muutamat (enemmän tai vähemmän) luotetut sivustot ovat pyytäneet minua laittamaan mainosteneston pois päältä vedoten siihen että mahdollisesti arvostan ja haluan tukea heidän sisältöään katsomalla mainokset.

--- Lainaus päättyy ---
Juu. NoScript -laajennusta käyttämällä käy välillä niinkin, että sallittuaan ensin sivuston varsinaisen osoitteen, sivusto päräyttää vaihtelevan määrän lisää keksejä (Joista ainakin osan tulisi sallia, että sisältö näkyisi oikein). Jos keksejä on paljon, yleensä poistun sivulta mieluummin, kuin lähden sallimaan edes tilapäisesti kaikkea kylkiäistauhkaa. Tähän mennessä ennätys  on 72 keksiä yhdeltä sivustolta! Piti oikein laskea ne, kun litania oli niin naurettavan pitkä. En tietenkään sallinut niitä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta