Kirjoittaja Aihe: Mediasyöpä sen kuin leviää  (Luettu 105895 kertaa)

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 365
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #120 : Su 17.09.2017, 09:33:15 »
Jos saat satasen palkankorotuksen, käteen voi jäädä alle puolet – “Miksi vastuusta ja ahkeruudesta rangaistaan?”

YLE uutiset 16.9.2017

Lauseessa ei ole mitään uutisen arvoista, se on vuosia toistettu marinamantra.

Jos kyseessä olisi "rangaistus", kuka tahansa voisi palkita itsensä vastuusta ja ahkeruudesta pyytämällä satasen alennuksen palkkaansa.

YLE indoktrinoi myös miettimällä ketkä saavat veroilleen vastinetta. Ikään kuin verotus olisi kaupan kassa, jolla saadut palvelut maksetaan sen sijaan, että se on tapa rahoittaa yhteiskunnan toiminta tulosiirtoineen maksukyvyn eikä palvelutarpeen mukaan..

Tuossa "uutisessa" toimittaja sai päivän työnsä tehdyksi tulkkaamalla lähdettä Olli Kärkkäinen / Nordea. Ehkäpä sillä ei muuta tarkoitusta  ollutkaan. Mediasyövän oireita vain.

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

MrKAT

 • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #121 : Ke 20.09.2017, 22:25:09 »
Tuota "uutista" minäkin ihmettelin kovasti. Iltapvlehdessä olisi voinut olla, tai ehkä tuskin siinäkään, tai ainakin palaute(kommentit) olisi siinä ollut voimakasta.

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 365
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #122 : Ma 25.09.2017, 09:56:51 »
"Sokerin loputon välttely on turhaa ja jopa vaarallista – sokerista ei tule humalaan eikä riippuvaiseksi"

Näin siis YLE evankelisoi Business Insideria siteeraten. Toimittaja Timo Keränen ei vaivautunut kommentoimaan ainuttakaan ääliötekstin valhetta!

Internet vilisee tietoa sokerin vaaroista tai hyödyistä. Usein neuvoihin kannattaa suhtautua epäillen, todetaan Business Insider –sivuston kokoamissa tutkimustiedoissa.

YLE ja Business Insider loistavat kirkkaina epäilyttävien listan kärkessä!

"Liiallinen sokerin syönti aiheuttaa ylipainoa ja sydän- tai maksaongelmia. Sokeriin kuitenkin liitetään monia vääriä uskomuksia, sillä sokeri on ihmiselle käytännössä välttämätöntä.

Me kaikki tarvitsemme sokeria – se on kehon toiminnan kannalta välttämätöntä, sanoo Jennifer Haythe. Hayhte on Columbia Presbyterian Hospital -sairaalan kardiologi New Yorkissa.


Me emme lainkaan tarvitse sokeria ruokavaliossamme. Elimistö tekee glukoosia mm pilkkomalla tärkkelyksestä ja glukoneogeneesillä mm aminohapoista.

"1. Myytti: Jotkut sokerit ovat parempia kuin toiset
Fakta: Kaikilla sokereilla on sama vaikutus.
Haythen mukaan on pelkkä uskomus, että olisi ”eri tyyppisiä” sokereita, kuten hunajaa, valkoista sokeria ja ruskeaa sokeria. Kaikki hajoavat lopulta samaksi aineeksi: glukoosiksi. Kaikki eri muodoissa olevat sokerit ovat hiilihydraatteja, joita elimistö käyttää glukoosina."


Haythe on täysin väärässä. Eri sokerien ja hiilihydraattien vaikutus elimistöön on hyvin erilainen. Sapuskalla on ns glykeeminen indeksi, joka kertoo kuinka nopeasti elimistö vapauttaa glukoosia käyttöönsä ja lisäksi eri raaka-aineet aiheuttavat kalorimäärään nähden erilaisen kylläisyyden tunteen. Teollisesti prosessoitu puhdas sakkaroosi on kylläisyyteen suhteutettuna paljon kaloriopitoisempi kuin palmusokeri. Runsasnkuituisisat ja proteiinipitoisisat sapuskoista puhumattakaan!

"4. Myytti: Sokerin liiallinen syönti aiheuttaa diabeteksen
Fakta: Diabeteksen syyt ovat hyvin moninaiset.
Kummankin diabetestyypin taustalla ovat perimä ja ympäristösyyt, mutta sokeria sisältävä ruokavalio ei yksin aiheuta niitä.


Ykköstyypin diabeteksen synyssä sokeri lienee syytön. Kakkostyypin diabetes liittyy perimään ja ylipainoon. Lukemattomat ihmiset ovat saaneet kakkostyypin diabeteksen hallintaan lopettamalla sokerin ja erityisesti makeiden juomien käytön.

"5. Myytti: Keinotekoiset makeutusaineet ovat parempia kuin sokeri
Fakta: Makeutusaine voi olla jopa haitallisempaa kuin sokeri.
Vaikka Stevian ja aspartaamin kaltaisissa makeutusaineissa on vähemmän kaloreita kuin sokerissa, tutkimusten (siirryt toiseen palveluun) mukaan niillä maustettuja juomia runsaasti käyttävät ovat kaksi kertaa todennäköisemmin ylipainoisia kuin ne, jotka eivät käytä sokeroimattomia juomia."


Nyt taisi logiikkaa kääntyä nurin. Ylipainoiset tapaavat korvata sokeria keinotekoisella makeutuksella päästäsään eroon ylipainosta. Normaalipainoisilla ei ole tällaiseen tarvetta.


"6. Myytti. Sokeri on hampaiden reikiintymisen suurin syy
Fakta: Reikiintymistä aiheuttavat happohyökkäykset ja juomat.
Sokeri ei aiheuta hampaiden reikiintymistä, väittää lääkäri Mark Burhenne. Hän on mukana verkkoyhteisössä, joka vastaa netissä yleisön kysymyksiin. Burhennen mukaan eniten reikiintymistä aiheuttavat keksit ja leivät, eivät makeiset."


Keksit, leivät, makeiset ja etenkin pastillit. Kaikki se, mitä mutustellaan pitkin päiväää niin, että happohyökkäys on jatkuvaa.

"7. Myytti: Kaikki sokerin syönti pitäisi lopettaa
Fakta: Ihminen tarvitsee välttämättä glukoosia.– On myytti, että sokeri olisi itsessään haitallista. Ilman sitä emme tulisi toimeen, sanoo Jennifer Haythe."


Kuten jo aiemin totesin, glukoosia elimistö tekee helposti vaikkei söisi lainkaan sokeria. Sokeri on ihmiselle täysin tarpeetonta.

"8. Myytti: Sokeri on kaikkien terveysongelmien syy

Fakta: Sokeri on harvoin ainut syy ylipainoon tai sydänvaivoihin."


Nimenomaan makeat juomat ovat USA:ssa yleisesti ja Suomessa nuorilla ylivoimaisesti tärkein massiivisen ylipainon syy. Houkka tietenkin argumentoi, ettei makeat juomat ole "ainut syy ylipainoon," jos ihminen syö muutakin kuten varmasti tekee säilyäkseen hengissä.

YLE kirjoittaa: "Yle.fi - uutisia, rentoa ajanvietettä ja päivän puheenaiheita"

Soisin YLE:n johdon lukevan tarkemmin lakia Yleisradio OY:stä
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19931380
ja siinä 3 luku YLE:n tehtävät. Niihin ei kuulu kaiken maailman skeidan haaliminen pellemarkkinoilta.

mks
« Viimeksi muokattu: Ma 25.09.2017, 10:12:21 kirjoittanut mks »
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

MrKAT

 • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #123 : Ke 11.10.2017, 02:32:21 »
^Tuokin muistuttaa iltapäivälehtien tapaa, lainata ulkomailta.
Totta puhuakseni en olisi itse osannut hoksata olla noin kriittinen, tai ehkä luin YLEn sivuilla nopean laiskasti.

Tänään (tai siis eilen) olin samoissa ongelmissa kuin mks kun yritin YLEn sivuilta etsiä urheilutuloksia.
Jalkapallo-ottelu Suomi-Turkki tuloksia (tiesin jo 2-2 ehkä radiosta) tai siis videoita koitin hakea YLEn urheilusivuilta, jonne YLEradio ohjasi. Turhaan. Näin vain pari maalia 4:stä. Mutta onnekkaasti satuin näkemään MTV3:n klo 19 uutisen jälkeisen urheiluruudun jossa kaikki maalit näytettiin. Sensijaan YLEn 20.50 urheiluruudusta turhaan olisin saanut odottaa niitä, vaikka pomminvarmana pidin!
  Outoa, YLEn ottelun maalit piti katsoa MTV3:ltä. Ja keväällä MTV3:n jääkiekon MM-tuloksia piti katsoa YLEn teksti-tv:stä. Ei näin pitäisi olla!mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 365
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #124 : Ma 16.10.2017, 08:40:41 »
Google News on peesaamassa YLE:n linjaa: Pari viikkoa on pääaiheena ollut Harvey Weinstein, josta ei ole mainittu mitään julkaistavaksi kelpaavaa. Liekö sikäläinen tarkoitus osoittaa, että maasta löytyy Donald Trumpiakin sikamaisempi mies?

Yhteistä noille molemmille uutislähteille on, etteivät ne saa mitään järkevää siteeratuksi tekeillä olevien soteuudistusten logiikoista.

YLE:n syksyn teema on jankuttaa Sauli Niinistön kansansuosion pohjois-korealaista olemusta! Politologeja kutsutaan indoktrinoimaan, että presidentinvaalin toinen kierros olisi demoktratian kannalta jotenkin tärkeä! Sysipimeää porukkaa!

mks
 
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

Laika

 • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #125 : Su 22.10.2017, 03:20:28 »
https://yle.fi/uutiset/3-9731130

"Riippumattomana pidetyn Levada-tutkimuskeskuksen helmikuussa julkaistu kysely osoittaa, että 46 prosenttia vastaajista suhtautuu Staliniin joko ihaillen, kunnioittaen tai myötätuntoisesti.

Sitä vastoin 21 prosentin suhtautuminen Staliniin on pahantahtoista, pelokasta tai vihamielistä. 22 prosenttia vastaajista suhtautuu häneen välinpitämättömästi."Jos käännös on oikea, Levadaa ei voi ainakaan pitää ammattimaisen neutraalina tutkimuskeskuksena!

Arvelen, että on kyseessä raaka indoktrinaatio, kun kyselyssä luokitellaan vastaajat sen mukaan suhtautuuko hän Staliniin "ihaillen", "kunnioittaen" tai "myötätuntoisesti" vai "pahantahtoisesti", "pelokkaasti" tai "vihamielisesti".  Kolmas vaihetoehto on suhtautua "välinpitämättömästi" eikä esimerkiksi "neutraalisti".

Itse en löydä noista sanoista omaa suhtautumistani. Mielestäni Stalin oli narsistinen ja vanhemmiten vainoharhainen pragmaatikko joka pikemmin tuhosi häikäilemättömästi vastustajansa kuin neuvotteli kompromissin. Tätä suhtautumistani en pidä sen enenpää "välinpitämättömänä", "pahantahtoisena", kuin "ihailevanakaan".

Noita oman aikansa Trumppeja näkyy Euroopankin poliittinen ilmasto tätänykyä suosivan. Ei siihen voi välinpitämättömästä suhtautua vaan ei pelollakaan. Startuppien ensivetäjinä heistä voi olla hyötyäkin. Kansanvillitsijöinä heistä voi olla paljonkin haittaa, mutta siilloin kritiikkiä pitää kohdistaa myös kansaan.

mks

Kumma juttu, kun muotoilet asian noin, Stalin tosiaan jotenkin muistuttaa Trumpista. Toki se jollain tapaa antaa vahvistusta sille olettamalle, että ihmisen vastenmielisyys osoittautuu todeksi vasta oikeanlaisen ympäristön ja olosuhteiden valossa. On paljon potentiaalisesti vastenmielisiä ihmisiä, jotka pelastuvat itseltään. Harvalta onnistuu kiivetä Stalinin rinnalle, vaikka näkemystä siihen riittäisi varmasti useammallakin.

MrKAT

 • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #126 : To 09.11.2017, 18:26:07 »
Radion puolella YLE Puhe on alkanut kiinnostaa kun YLE Radio Suomi on paitsi liian musikaalinen niin myös hölöttävämpi ja 10-11, 14.15 Ajantasat ei ole enää mielenkiintoinen. MUTTA viikko pari sitten näin lehden radiokriitikon mainitsevan että YLE Puhe aiotaan muuttaa ensi vuonna musiikkipitoisemmaksi. Kriitikko tosin sanoi, että yleisö saa vaikuttaa ja antaa palautetta mutta en tietnkään ottanut ylös että miten.

YLElle on kunniaksi että sen tähtitoimittaja Minna Gnus-Galan sai olla niiden 400:n toimittajanjoukossa joka Suomen osalta on ollut perkaamassa Paratiisin papereita.

Mutta tänään klo 12 YLEn radiouutisissa kuulin sen urheiluosuudessa että ~"YLEn netissä jokainen voi käydä itse koostamassa oman joukkueen". Tästä minulle tuli flash-backinä joku Seura-lehden lastenosasto jossa lukija voi leikata itse oman paperisen julkkiksen. Tuo uutinen oli jo enempi niinku kakaroille vai onko nykyaikuinen jo YLEN netissä viihdytettävä kakara? Puuttui vain "printtaa oma joukkuees ja leikkaa saksilla seinälles" siihen loppuun. ;D

MrKAT

 • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #127 : Su 11.02.2018, 00:48:35 »
Turhaan sain etsiä TV5:n webbisivuilta että milloin miesten jääkiekko alkaa.
Mutta onneksi YLEN Teksti-tv:hen voi luottaa kuin vuoreen: Sivulla 627.Naisten jääkiekko:


« Viimeksi muokattu: To 15.02.2018, 00:22:31 kirjoittanut MrKAT »

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 365
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #128 : Ti 20.02.2018, 12:49:59 »
Innostumatta kummemmin olen seurannut television "Korea tunnissa" lähetysten alkuja. Siis mitä kaikkea twitterissä on, mitä kaikkea voisi nähdä Areenasta ja kuinka "fiksuja" kommentteja on toimituksen somekanavilla. Jotain nettikilpailujakin olisi ollut, jos vain olisi jaksanut herätä seuraamaan odotellessa, että saisi tietää mitä olympialaisissa on ollut tekeillä. Olen toki nähnyt kahdeksaan kertaan kuinka "big air" hypyistä ensimäienen oli lllan lyhyt ja toinen liian vauhdikas. Olen myös jonkin verran onnistunut osallistumaan tavoitteistaan jälkeen jääneiden urheilijoiden kannustukseen.

Tänään aamulla olin matkalla ostoksille, kun kuulin riemukasta selostusta Samppa Lajusen loistokkaasta ssapumisesta maaliin kultamitalin voittaneena,. Eikä siis ainoaa kultamitalia voittaneenan, vaan jo kolmannen "näissä olympialaisissa". Oli hiukan hämilläni kun arvelin Samppa Lajusen jo lopettaneen urheilu-uransa. Avasin kotiin tultuani television eikä asiasta ollut mitään mainintaa. Ei myöskään netin listoilla, joita nykyisin ei voi edes copypasteta.

Vaan otetaanpa "tuoreimpia":

Entinen Ässät-hyökkääjä kärysi dopingista olympialaisissa – ehti tehdä Slovenialle maalin

Slovenian kiekkotarina päättyi olympialaisissa – SM-liigasta tuttu puolustaja vei Norjan puolivälieriin

Marjamäki päästää isot Leijona-jätit irti viime hetkellä: ”Meillä on poikkeuksellisen hieno tilanne”

Olympialaisten toistaiseksi suurin kiekkoyllätys on junailtu suomalaisvoimin: "Kari on Slovenian jääkiekon Gustav Bubnik"

Kommentti: Ensin Ruotsi paljasti Leijonien heikon kohdan – sen jälkeen Suomen joukkueeseen iski vanha vaiva

Oskar Osala debytoi olympialaisissa ja pääsee heti Leijonissa ylivoimalle – selvät sävelet ensimmäiselle olympiaosumallekin

....................


Joo ... se ei ollut näistä olympialaisista se Samppa Lajus-pätkä ... olikohan muukaan YLE:n uutisointi.

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

MrKAT

 • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #129 : To 22.02.2018, 21:25:29 »
YLE on usein sekoittanut vanhoja loistoajan muisteluita lähetyksiin. Se vähän inhottaa ja ärsyttää minua.

MrKAT

 • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #130 : Ti 27.02.2018, 01:03:45 »
Seurasin huonohkosti jääkiekkoa TV5:ltä koska suorana tuli väärään aikaan ja kertaukset jäi vähälle katsomiselle.
Se vähän mitä näin ei ollut rohkaiseva vaikutelma. Kommentaattoriksi laitetaan tähtiä kuten Selänne jolta en saanut mitään erityisen  älyllistä analytiikkaa irti ts. sen saman olisi sanonut kuka tahansa jääkiekkoa seuraava maallikko. Tai ainakin tältä tuntui.
  Tänään tuli ostettua molemmat iltikset ja luettua juttu joka vahvisti ikävän vaikutelmani. IS:n tv-sivun lokerossa toimittaja Janne Oivio kirjoittaa:

Kommentti
Olympiakiekon kaveristudio:
...
TV5 marssitti kansakunnan eteen hyvin nimekkään kaartin: Teemu Selänne, Kimmo Timonen, Alpo Suhonen, Tuomo Ruutu... mutta ainakin tälle katsojalle jäi studiotuotteesta ontto olo. Pelaajat keskittyivät keskenään vitsailuun ja Suomen kannustamiseen. Lajisisältö jäi ohueksi. Ymmärrän toki, että kun miljoonayleisöä tavoitellaan, ei voida mennä - eikä pidäkään mennä - pelikirjojen syvimpään ytimeen. Silti jäätiin kuluneiden kiekkokliseiden ja kaverilllisen tsemppaamisen tasolle.
...
Kun Kanada joutui vaihtamaan maalivahtia ja tolppien väliin luisteli entinen NHL-maalivahti Kevin Poulin, kuului asiantuntijakommentaattori Timosen arvio:"Ei ole mitään hajua tästä kaverista." Ei ollut ainoa kerta kun tuli tunne, että valmistautumiseen suhtauduttiin ylimielisesti.

 - /IS ma 26.2.2018 s. 34/

Tyrmistyin alleviivaamistani. 1) Katsojien aliarviointia 2) Jääkiekkofaneille märkää rättiä 3) En siis voi edes toivoakaan asiantuntevia YLEn ajan tasoisia analyysejä jääkiekosta niin kauan kuin ne on poissa YLEltä.
  Mediasyöpä ei ole ainoastaan klikkihuoraus vaan jo pelkästään miljoonan katsojan tavoittelu. Syväanalyytikot poistetaan studiosta ettei yleisö karkaa. Kohta varmaan vaaditaan etteivät saa osata kieliäkään ettei vahingossa tule liian älyllistä (vrt. US vaalit jossa kielitaito on miinusta)!

YLE:ssä tuli seurattua vähän hiihtoakin vaikkakin jälkilähetyksenä. Sami Jauhojärven asiantunteva (-> osuvasti ennakoinut) optimismi vs selostajan pessimismi)  yllätti iloisesti.

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 365
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #131 : Ke 25.07.2018, 17:10:23 »
"Analyysi: Ylen kysely Suomen pitämisestä asuttuna – väärin kysytty?"

https://yle.fi/uutiset/3-10321574

"Ylen ajoitus oli tietenkin tarkoin harkittu. Jo etukäteen kuluva viikko oli tiedetty kesän hiljaisimmaksi. Oli huutava tarve tuottaa maanantaiaamuun omaa toimituksellista materiaalia.

Itse satuin olemaan maanantai-illan TV-uutisten tuottajana. Tiedän täsmälleen, että ilman kyselyä ja sen poikimia jatkojuttuja esimerkiksi television pääuutislähetys olisi ollut vaikea täyttää. "


Tehtiin siis kysely, jottaa toimittajat saisivat uutisiin jotain mälvättävää.

"Missä välissä tässä kävi niin, että kepeästä kesän kyselyviihteestä tuli elämää suurempi väittelyn aihe?

Veikkaan, että siinä kohtaa, kun tulos oli tarpeeksi monen mielestä liian väärä."


Kyselyn tulos oli mitä vastaajat vastasivat. Keskustelu syntyi, kuten toimittajan tavoitekin oli. Nyt toimittaja vääntää indoktrinaatiota. Ei siis siitä, mitä vastattiin vaan siitä, että syntyi keskustelua kuten toimittaja halusikin.

Toimittaja Jari Korkki voisi saada kukan rintaan neutraalin verovaroilla rahoitetun median tehtävänkuvauksen laajentamisesta ellei tämänkin säikeen aikana olisi tullut selväksi, ettei idea ole ihan uusi.

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 365
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #132 : Su 29.07.2018, 17:15:14 »
""Haluan todistaa Jumalan olevan olemassa" – Lapsineroksi julistettu William, 11, valmistui collegesta ja haastaa Hawkingin"

Kauppalehti haastaa YLE:n klikkitärppityperehtimisessä. Jos William olisi 21-vuotias, häntä pidettäisiin hölmönä. Ellei häntä ei olisi "julistettu lapsineroksi", hymyiltäisiin sille, että 11 vuotias puhuu kuin 6-vuotias.

Vaan mediasyövän logiikalla tässä ylitetään uutiskynnys!

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

Patu

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 260
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #133 : Ke 01.08.2018, 10:33:33 »
Juttu antaa mielenkiintoisen kuvan yhdysvaltain yliopistolaitoksesta.

MrKAT

 • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #134 : Ti 23.10.2018, 02:28:40 »
YLE:ssä perjantain klo 20:n TV1:n Pressiklubi korvattiin Sannikka & Ukkolalla. Sen piti olla kohujen yläpuolella.
Mutta se näyttää olevan
 - kohuihin keskittyvä
 - ½ tunnin sijasta vain 15 minuutin aiheisiin silputtava
 - viihteellisempi (painetaan nappia ja töötätään kuin pelissä)
Näin se lähestyy hektisempää ja pinnallisempaaa MTV:n Enbuske+Veitola+Salminen -keskusteluohjelmaa?

YLE Radiossa saatetaan mm. Puheella (onneksi edelleenkin) keskittyä tunnin ajan per aihe. TV:ssä se on harvinaista ja "liian kallista"?

Vai onko tv:n katselijat nykyään niin älykännyköiden silppuamia ADHDläisiä etteivät tahdo keskittyä pitkiin?
Kuulemma (tieto)kirjatkin ohenevat ja pinnallistuvat (sanovat kustantajat).