Hiekkalaatikko > Kuperkeikka

Mediasyöpä sen kuin leviää

<< < (33/33)

MrKAT:
Soininvaaran blogiin joku oli äskettäin kirjoittanut lainauksen Saarikosken HS-jutusta:

”Minä en ollut mitään. Sitten äkkiä minua tarvittiin. Kansallissosialismi tarvitsi minua”, kuvaili räätälin apulainen Gustav Schwenke.

Entä juutalaiset? He asuivat näiden miesten naapureina, kunnes heidät ­vietiin pois. Sodan jälkeen neljä kymmenestä ­Mayerin haastattelemasta miehestä uskoi yhä, että keskitysleireille joutui vain pettureita. Muut olivat ehkä epäilleet pahinta mutta eivät olleet välittäneet ottaa selvää.

Sitä paitsi miehet uskoivat, että Saksa oli vaarassa; se oikeutti poikkeukselliset toimet.
 - Laura Saarikoski, “Joillekin saksalaisille natsiaate edusti tasa-arvoa parhaimmillaan”, Helsingin Sanomat, 22.7.2019

mks:
YLE uutisoi:

https://yle.fi/uutiset/3-11322239

Tästä eivät lööppilehdet paljoa alle pääse!

On siis koronakuolemaa, on kaaosta, on hälyttyneitä tahoja.

Journalismista ei tietoakaan.

mks


Muok:

Saamani palautteen vuoksi selvennän:

Journalismilla tarkoitan ammattitaitoista tiedon keräämistä, erittelyä ja tiivistämistä jaettavaksi sellaiselle yleisölle, jolla ei ole kykyä/viitseliäisyyttä perehtyä asiaan siten, kuin tehtävään nimenomaisesti palkatulta henkilöltä tulisi voida odottaa.

Journalismilla en tarkoita erityisosaamista - en edes akateemisten opintojen tarkoituksellisesti kerryttämää - kirjoittaa lööppejä ja artikkeleita siten, että suostuttelevat ilmaisut ja provokaatiot tuottavat runsaiden klikkausten avulla oheismainonnalle lisäarvoa.

mks


mks:

--- Lainaus ---YLE:
"Osakeanalyysien tekeminen on nuorten leijonien työtä – ja maailman kilpailluin markkina"
--- Lainaus päättyy ---
MItä mahtaakaan YLE tarkoittaa "kilpaillulla markkinalla"?


--- Lainaus ---"– Meidän pitää todistaa riippumattomuutemme sijoittajille joka päivä pörssissä. Parhaiten me todistamme sen olemalla oikeassa suosituksissamme niin, että asiakkaat saavat ylituottoa sijoituksilleen, Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén sanoo."
--- Lainaus päättyy ---
Kokemukseni mukaan heidän roolinaan on antaa omille asiakkailleen yhtä tietoa ja kaiuttaa julkisuuteen päinvastaista.
Jos markkina on "kilpailtu" nykyisessä  mielessä eli  analyytikot eivät osaa osoittaa keskiarvoa parempaa tuottoa,  taustalla voipi olla
- täysin kilpailematon epäpätevyys,
- oman sisäpiirin position edistäminen ennen asiakasta,
- silkka moraalittomuus/rikollisuus,
- lyhyellä tähtäyksellä huono onni tai
- sortuminen ovelampien kelmien harhautukseen

Itse pidän "kilpailtuna markkinana" sellaista, jossa lisäarvo jaetaan asiakkaan ja toimijan välillä asiakkaan eduksi. En siis sitä, että lisäarvoa ei synny tai se kupataan pääosin asiakkaalta.


--- Lainaus ---Vesa Puttonen:
"– Maailman kilpailluin markkina on pystyä ennustamaan osakekursseja. Analyysiyritykseltä lähtee pohja pois liiketoiminnasta, jos se on systemaattisesti väärässä"
--- Lainaus päättyy ---

Jaa ....  Vesa Puttonenpa saa paasata julkisuudessa edelleen kuin Delfoin oraakkeli konsanaan!

mks


mks:

Iltalehti https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c8208407-6130-4f43-bbff-7bc6f6c2c8c8
kertoo, kuinka kansalaisten luottamus terveydenhuotoon ja koulujärjestelmään on heikentynyt.

Iltalehti ei ota tässä yhteydessä esiin miten YLE:n tutkimuksessa
https://drive.google.com/file/d/1KmvgwohJViO5PkSD730VF-F-H6W9YgnZ/view?pli=1
Iltalehden uskottavuus heijastuu­:  5% pitää Iltalehteä "Erittäin luotettavana", kun YLE:n vastaava luku on 55%.

Ymmärrän, että klikkausjournalismiin vajonnut Iltalehti ei luottamusta eritellessään ota arvioon mukaan itseään.  Eihän klikkausjournalismi palvelekaan lukijoiden luottamusta vaan mainosrahojen hankintaa. Potentiaalinen mainostaja puolestaan tuskin paneutuu tekstin luotettavuuteen - esimerkiksi seuraavan päivän Iltalehden tekstiin:

"Sana painovoimareikä viittaa siihen, että Maan painovoimakenttä Intian eteläpuolisilla merialueilla on heikompi kuin missään muualla maailmassa, jos Maan pyörimisliikkeen aiheuttama leveyspiirien välinen vaihtelu suodatetaan yhtälöstä pois. Poikkeama ei ole prosentuaalisesti suuri, mutta se vaikuttaa hitusen verran merenpinnan muotoon.
Tyyni merenpinta painuukin kuopan keskellä jopa 106 metriä alemmas kuin Maan ellipsoidipinta eli säännönmukaisesti hieman litistyneen pallon pinta. Tämä ei tarkoita paradoksia – sitä että ”merenpinta olisi merenpinnan alapuolella” – vaan että merenpinnan muoto ei ole matemaattisen tarkasti säännöllinen."

Jos toimittajan fokus ei olisi  klikkauksia herättävässä uudiskäsitteessä "painovoimareikä", hän ehkä pysähtyisi miettimään olisiko kuoppa merenpinnassa seurasta pikemmin ympäristöä suuremmasta eikä pienemmästä painovoimasta samaan tapaan kuin maa on navoiltaan litistynyt.

mks

mks:
Ei tavis olisi keksinyt, miten edellä kirjoitetuista olisi pääsyt vielä alemmas.

Tämä menee kuten vanhassa kaskussa: Pessimisti sanoo: "Tätä kelvottomammaksi ei voi tulla!" Optimisti sanoo:" Aina löytyy tie!"

Nyt siis Iltalehden seuraama, 42 vuorokautta putkeen ryypännyt Jouko on jättänyt asuntonsa siivoamatta.

Yleisen elämänkokemuksen mukaan pidempiäkin ryyppyputkia on ja lyhyempikin saattaa johtaa asunnon sotkuisuuteen. Tässä uutisarvo syntyi siitä, että ryyppyputki dokumentoitiin someen.

Murhat, masturbaatiot, lasten pahoinpitelyt, ... ... epäonnistuneet kauneusleikkaukset ja jopa nuorena kauniiden julkkisten vanhenemiset on jo somessa dokumentoitu. Nyt siis saatiin Joukon 42 pävän ryyppyputkikin kirjoihin ja kansiin. Sekä siitä seurannut siivoamattomus!

Ja silti tuntuu, ettei maailma tullut valmiiksi.


mks

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta