Kirjoittaja Aihe: Musiikkinurkka  (Luettu 23072 kertaa)

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 357
Vs: Musiikkinurkka
« Vastaus #30 : Pe 30.06.2017, 22:11:00 »
mks, pääsitkö jo kesäloman viettoon?

Pääsin!

Eilisestä alkaen tein purjeveneellä Saaristomereltä myrskyväistön Uuteenkaupunkiin, jossa uskomattoman hieno kesäillta ja huomenna jatko Kihtiä pitkin Lappoon. Kotona taas 6.7.

Musiikkina iki-ihanaa tuulen suhinaa ja meren pauhua.

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

MrKAT

 • Vieras
Vs: Musiikkinurkka
« Vastaus #31 : To 30.11.2017, 02:21:00 »
Tässä on pieni kriisin paikka.
Suuri osa tässä ketjussa mainituista Youtube-linkeistäni on nyt suljettu/estetty.
  "Videon sisältää materiaali, jonka omistaa Teosto." tms.
Teknolinkkini lähes kaikki, 3. Brandenburgilainen konserttokin meni kiinni.
Musiikillinen sivistäminen, keskustelu, on tehty mahdottomaksi.mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 357
Vs: Musiikkinurkka
« Vastaus #32 : To 30.11.2017, 11:11:53 »
Tässä on pieni kriisin paikka.
Suuri osa tässä ketjussa mainituista Youtube-linkeistäni on nyt suljettu/estetty.
  "Videon sisältää materiaali, jonka omistaa Teosto." tms.
Teknolinkkini lähes kaikki, 3. Brandenburgilainen konserttokin meni kiinni.
Musiikillinen sivistäminen, keskustelu, on tehty mahdottomaksi.

Taisin jo joskus aiemmin kertoa, että Amazon.co.uk tarjosi Magnus Lindbergin Kraftia + muuta hintaan £5.95 kunnes väläytin suomalaista VISA-korttia ja prosessi pysähtyi. Suomalaisen piti maksaa £26. Piruuttani tarkistin ja huomasin, että ghanalaisena olisin selviytynyt hintaan £2.95.

Musiikkibusines on pari vuosikymmentä ryssinyt itsensä kuseen. Sama koskee lehdistöä, joka sekin syyttää nettiä!

Otan itseni esimerkiksi:

Ennen internetiä käytin nykyisenä reaalirahana n 1500€ vuodessa lehtitilauksiin ja levyjen ostamiseen.

Internetin myötä
- hesari teki hyveeksi valehtelun, dramatisoinnin ja viihteellisyyden. Seuraus: -400€/a lehdistölle.
- iltapäivä-/aikakausilehdistö vetäytyi lööppien maailmaan. "Voitin syövän, reuman ja psoriaksen", "Seppo ja Serena eroavat". -300€ muihin kuin hesariin.
- äänilevyteollisuus siirtyi klassisen musiikin osalla vanhojen kertaamiseen ja periodisoittimiin ja -esittämistapoihin. -600€/a äänilevyille
- lievesälää -200€/a
- käytän edellen rahaa alueella

Internetin myötä olisi ollut mahdollista
- rakentaa netistä klikkaamalla toteutettu äänilevy, johon laittaisin mieleiseni palat ja saisin fyysisen tuotteen printattuine infoineen. +600€/a äänilevyille jo julkaistusta materiaalista ainakin 10 vuoden ajan. (itse levyn voisin kyllä kaataa kiintolevylle, mutta printattu materiaali olisi kansiossa hakemistona)
- ohjata minut monien päivälehtien yhteiskäyttöön, josta tilauksesta maksaisin helposti enemmän kuin yhdestä indoktrinaatiohesarista. Jos tilaushinnan jakaminen ei perustuisi klikkausviehätykseen vaan esim vuosittaiseen merkittävyysarvioon, lehtitaloilla olisi insentiivi tehdä tolkullista työtä. +600€/a
- opetella mitä julkaisun ns "pitkä häntä" pitää evoluution kannalta tärkeää sisällään. Nyt se jäi viholliseksi.

Nyt julkaisijat ovat julistaneet sodan Google Newsille ja Youtubelle. Ainoille toimille markkinnointikanavilleen.

Oletan, että Time-Warner-Sony-Sanoma .... klusterin varallisuus riittää oppivuosien rökitykseen ja sieltä lopulta löytyy taas idea tuottaa sisältöä mediatalon hyvinvoinnin turvaksi.

Käytän nyt n 500€/a lehtitilauksisin (90€ suomalaisiin) ja ehkä 200€ musiikkiin. Oikeilla tuotteilla voisi helposti irrota 2000€ vuodessa lisää. Vaan eipä irtoa puhelinmyynnin konstein eikä uusilla tosiTVkanavilla.

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

MrKAT

 • Vieras
Vs: Musiikkinurkka
« Vastaus #33 : To 30.11.2017, 14:47:40 »
TEOSTOa voi syyttää jähmeydestä ties mistä mutta tänään on alkanut selvitä että miljardi-jätti-yhtiö Google/Youtube käy härskiä infosotaa kääntääkseen suuttuneet käyttäjät Teostoa vastaan (Teostoa mainostetaan blokkaajana joka kieltosivulla). Aino Ackten yli 100 vanhat levytyksetkin blokattu ja edesmenneen Karl Richterin urkumusakin (ei kait Teosto sakujen ruumiita suojele). Blokkaaja on Google eikä Teosto. (Niin hölmö ei edes Teosto ole).
  Lisäksi Google taisi blokata kaiken tunneissa, mutta "palautus kestää päiviä" puhumattakaan Googlen puheista että vihapuheiden ja vihavideoiden blokkaus on "työlästä"...
 

Hippi

 • Jäsen
 • **
 • Viestejä: 59
Vs: Musiikkinurkka
« Vastaus #34 : Ke 26.12.2018, 09:34:50 »
Kopsaan tähän pari vuotta sitten Facebookiin kirjoittamani tajunnanvirtapläjäyksen. Voisi olla yleisessä pölinässäkin, mutta sivuaa musiikkia varmaan riittävästi, jotta tähänkin voi tuotoksen tipauttaa. Käytän edelleenkin FB:ia päiväkirjanomaisena tajunnanvirran kaatopaikkana ilman syvällisempiä paljastuksia. Kavereina on kymmenkunta läheisintä, jotka lukevat jos lukevat.


26.12.2016:
Olin pari päivää sitten laittanut Puna-armeijan kuoron sille listalle, joka on soitettava ennen kuin Spotifyn kokeiluaika päättyy. Nyt on sen aika, jo eilisen traagisen uutisenkin vuoksi.

Outoja ajatuksia tuli, kun tänään oli etusivun uutisena George Michaelin kuolemasta. Kun yksittäinen artisti kuolee, se on kerrasta poikki. Ei ole toista Elvistä, joka otetaan jatkamaan kesken jäänyttä työtä vanhenemisen tai kuoleman jälkeen. Taltioitu musiikki ja tarinat, todet ja keksityt, jäävät elämään vielä kuolemankin jälkeen, mutta mitään oikeasti uutta ei enää jatkumoon synny.

Mutta kun kuorosta kuolee suurikin osa, on tulijoita jonoksi asti. Ei mitään laarin pohjimmaisia, vaan jokainen heistä täyttää kuoron laatukriteerit viimeistä piirtoa myöten. Jokainen on solistikelpoinen ensiluokkainen laulaja tai soittaja. Tätä täydennystä on tehty vuosikymmenet jo, kun ikääntymisen myötä jäseniä on jäänyt eläkkeelle. Kuoron sointi ei muutu. Se kuulostaa juuri samalta kuin aina ennenkin. Tulokkaat ottavat omakseen sen valtavan ohjelmiston, noin pari tuhatta eri teosta. Kuoro säilyy, vaikka sen jäsenet jatkuvasti vaihtuvat. Kukaan yksittäinen jäsen ei niitä mainetta ja kunniaa, vaan se kuuluu koko kuorolle.

Eilinen surullinen uutinen saanee kuoron historiikissa oman kappaleensa, mutta seuraava luku menee jo eteenpäin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Lehtijutun mukaan kuoron suosituin kappale on Neuvostoliiton kansallishymni ja niin se näytti olevan Spotifyn listan mukaan, joka näyttää nykyisin olevan musiikin suosion ”ainoa oikea mittari” ainakin IP-lehtien mielestä. Minusta kuitenkin paras on Kalinka, johon liittyy se toinen hyvä, mikä ikinä itärajan takaa on tullut, Rodnina & Zaitsev 60 – 70 luvuilta, jos joku vielä muistaa.

Mutta on komeaa kuunneltavaa, vaikka toistaiseksi ranodomina on tullut vähemmän tuttuja. <3