Kirjoittaja Aihe: Sote  (Luettu 56638 kertaa)

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Vs: Sote
« Vastaus #45 : La 10.02.2018, 11:18:38 »
Suomen Kuvalehti vetäisi oikein rähmäkokoomuslaisen sotepropagandan numerossa 6/2018.

Kansiteksti: "MAAILMAN PARAS SOTE Tavoite on simppeli: potilas nopeasti lääkäriin. Se voi myös toteutua."

Itse tekstissä annetaan ymmärtää, että Suomen uudistus tehdään Ruotsin onnistuneen uudistuksen viitoittamana. (Aloitusviestissä ja viesteissä #5 ja #6 ruodin hiukan Kilpailuviraston "selvitykseksi" nimettyä kiistakirjoitusta aiheesta.)

SK:n mukaan "Tukholmassa" (kaupunginosa, kaupunki vai maakäräjäalue?) vuodessa kustannukset nousivat 3% vaikka väestö kasvoi 9% ja tämä kustannusnousu oli 10 miljoonaa euroa. Näistä luvuista laskien "Tukholman" terveydenhuollon kokonaiskustanukset olisivat n 300 miljoonaa euroa vuodessa. SK:n toimituksella  ei ole sen vertaa sormituntumaa aiheeseen, jotta huomaisivat välittömästi menevänsä täysin metsään.

Voi olla, että esimerkiksi Svenska Dagbladet näkyy SK:n toimituksessa kommunistien aviisina, johon ei ole paljoa uskomista, mutta siteeraanpa sitä kuten viestissä #6 uudelleen: "Bland vårdvalen varierar kostnadsökningarna starkt, alltifrån några procent till över 1 200 procent inom den specialiserade fysioterapin. Men de flesta har ökningar mellan 50 och 100 procent jämfört med en genomsnittlig kostnadsökning i övrig sjukvård på 4,1 procent om året. I pengar uppgick fördyringen till minst 1,1 miljarder kronor under 2014."

Tuossa "Bland vårdvalen" kattaa n 6% koko toiminnasta ja sen osalta nousu oli sadan miljoonan euron suuruusluokkaa eli suoraan ekstrapoloiden SK:n luku voitaisin oikaista 160-kertaiseksi.  Lisäksi "Tukholman" - tulkittiinpa alue miten tahansa - väkiluku ei ole noussut yhtenäkään vuotena 9%, kasvu on ollut viitisentoista vuotta n 2% vuodessa.

SK kuittaa asiantuntijoiden kritiikin yli- ja alihoidosta "kannustimilla", joiden  rakentaminen Mats Brommels-sitaatin mukaan "on ihan helppoa"! SK listaa eri ikäisten toisistaan poikkeavia kapitaatiokorvauksia ihan kuin ikäryhmien sisällä ei olisi variaatiota. Anteeksi - onhan sentään kun Brommelsinkin mukaan "raihnaisesta ihmisestä tulee isompi korvaus". Jäi avoimeksi miten "raihnaus" hinnoitellaan ja mitataan sekä ja luokitellaanko "raihnaus" ennen hoitoa vai hoidon jälkeen. Hyvin hoidettu "raihnas" kun saattaa muistuttaa huonosti hoidettua perustervettä.

SK kertoo liikuttavan tarinan Mänttä-Vilppulan murheista. Kolme terveyskeskusta pyöri kahden lääkärin voimin, neljä lääkäriä lisää olisi tarvittu. Terveyskeskus annettiin lääkärifirman hoidettavaksi, lääkärit löytyivät ja ihmiset olivat ihmeissään, kun pääsivät lääkäriin! SK ei kysy itseltään mistä nuo lääkärit sitten olivat poissa eikä kaupunginjohtaja edelleenkään aavista mikä vika heidän omassa rekrytoinnissan oli!

SK tunnistaa oikeaksi Osmo Soininvaaran huomautuksen, että "lääkärin kynä" on terveydenhuollon kallein instrumentti. SK toteaa Aki Lindenin uskovan terveyskeskusjonohjen katoavan palkkaamalla 1000 uutta lääkäriä ja hoitajaa, mikä maksaisi vain 16 euroa vuodessa / suomalainen.  SK kysyy kyllä itseltään mistä nämä tuhannet nyt äkisti löytyisivät mutta ei sitä, mitä hyötyä heistä olisi pelkällä kuukausipalkalla ilman sitä kallista kynää.

SK siteeraa myös terveydenhuollon kunniabesserwisseriä prof Lillrankia, jonka häpäisemisen olen jo ajastaan tehnyt Näkökulmalla. Lillrank toteaa sen ihmeellisen seikan, että toiminta pitäisi järjestää tehokkaasti. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymää valmisteltaessa tuotantotalouden professori Lillrankin firma oli mukana kalliina konsulttina eikä saanut aikaan kuin ison laskun. Ei edes yhtymän nimen siivoamista asialliseen muotoon. Yhtä henkevä on SK:n saalis hänen lauseistaan.

Ensisijaisesti toivon tajuttavan, että kaikkinaiset löysät hypetykset tietotekniikan käytöstä tuloksellisuuden arvioinnissa satavat vain konsulttien ja ovelien oalvelustrategioiden laariin. Meillä ei ole sellaisia määrityksiä, joilla sairauksien ennalta ehkäisy, hoito ja kuntotus tulisi aidosti toteutettuna kvartaalin, vuoden, sukupolven tai iäisyydenkään tasolla palkitummaksi kuin taitava rusinoiden noukkiminen pullasta. On kyllä kehitteillä välineitä, jotka ajastaan voidaan hioa seuraamaan oman toiminnan tuloksellisuutta. Näköpiirissäkään ei ole tutkaa, joka kuvantaisi veijaredin kykyä näyttäytyä tuloksellisina sen enenpää kuin viisautta, jolla soten asiakas pystyisi määrittämättömän ongelmansa ratkaisun oikeasti kilpailuttamaan.

SK:n evankeliumi on siivotonta elinkeinopoliittista propagandaa - ellei ehkä ihan puhtoista tyhmyyttä. SOTEsta kiinnostuneet tekevät viisaammin, jos ryhtyvät rapsuttamaan historiaa eli setvimään mitkä voimat ja missä tarkoituksessa  lakkauttivat terveyskeskuksista omalääkärisysteemin, joka pääsääntöisesti poisti jonon (ei tietenkään siellä, missä ääliöjohdon neronleimauksella ryhdyttiin säästämään lääkärien peruspalkoista = rekrytointi lopetettiin ja urakkatyö jaettin jäljelle jääneille, kunnes hekin lähtivät) "yhden yön ihmeellä".

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

Jorma Moottori

 • Vieras
Vs: Sote
« Vastaus #46 : Ma 12.03.2018, 17:32:41 »
Vaikea on ymmärtää miten maakuntavaalit edesauttavat lääkäriin pääsyn nopeuttamista.

MrKAT

 • Vieras
Vs: Sote
« Vastaus #47 : Ma 12.03.2018, 23:16:55 »
Hiilamo, Erhola ja Silander käänsivät kelkkansa. Puhuivatkin Soten puolesta, koska meno on jo nyt villiä tuolla ulkona.

Asiantuntijat HS:ssä: Soten arvostelu ajastaan jäljessä, uudistuksen pysähtyminen olisi riski
Sote-asiantuntijaryhmän jäsenten mukaan suuruudistuksen valmistelu on
ollut huolellisempaa kuin julkisuudessa on väitetty.

 - https://yle.fi/uutiset/3-10111533

US:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243766-sote-asiantuntijoilta-painava-ulostulo-hs-tarpeettomalla-pitkittamisella

Tässä Hiilamo selittää tarkemmin käännöksensä syitä:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243835-sote-kaannoksen-tehnyt-professori-heikki-hiilamo-nayttaakin-vain-keltaista-valoa

MrKAT

 • Vieras
Vs: Sote
« Vastaus #48 : Pe 16.03.2018, 22:12:01 »
Nyt Osmo Soininvaara(vihr), joka vakuuttaa Elina Lepomäen(kok) lukeneen läksynsä vaikkei kaikessa samaa mieltä, varoittaa
vakavasta alihoidon vaarasta. Samasta varoittaa myös lääkäri-kansanedustaja Asko-Seljavaara(kok).

Soininvaara varoittaa vakavasta alihoitoriskistä: ”Eduskunta joutuu valitsemaan kahdesta katastrofista”
 - US 16.3.2018

Katastrofina Osmo pitäisi myös soten kaatumista Hiilamon+co tapaan, mutta tällaisenaan hän sen ehkä kaataisi.

Osmolta tarkemmin: http://www.soininvaara.fi/2018/03/15/sotea-on-korjattava-tai-se-on-kaadettava/

Kun sote-keskus saa rahansa kirjautuneiden potilaiden mukaan ikää, sukupuolta ja muita tietoja painottaen, kannattaa valikoida potilaiksi ne, joista maksetaan paljon, mutta käyttävät vähän palveluja ja välttää niitä, joista maksetaan vähän ja käyttävät paljon palveluja. Vaikka kokoomus väittää Touko Aallon valehtelevan sanoessaan, että sote-keskukset voivat valikoida asiakkaitaan, kyllä ne voivat. Kannattaa hoitaa voittoa tuottavia potilaita hyvin jotta saa pidetyksi heidät ja tappiota tuottavia huonosti, jotta nämä vaihtaisivat tuottamaan tappiota jollekin toiselle.

Sote-keskuksen kannattaa lähettää potilas erikoissairaanhoitoon aina kun voi, koska näin kustannukset siirtyvät jonkun toisen maksettavaksi. Sama vino kannustin koskee muitakin tapoja vaihtaa maksajaa: kallis potilas kannattaa saada henkilökohtaisen budjetin piiriin tai moniongelmaisena maakunnan liikelaitoksen maksettavaksi.
...
Juhana Vartiainen on lohduttanut, että jos kannustimet osoittautuvat aivan nurinkurisiksi, niitä voidaan kokemuksen perusteella muuttaa. Elina Lepomäki on huomauttanut, että ei ehkä voida. Se on sopimusrikkomus ja voidaan vedota investointisuojaan. Kokemukset Oulusta ja Mehiläisestä osoittavat, että ollaan tekemisissä toimijoiden kanssa, jotka pyrkivät käyttämään hyväksi kaikki mahdolliset porsaan reiät tulojensa kartuttamiseksi.


mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Vs: Sote
« Vastaus #49 : Su 18.03.2018, 19:44:50 »
Hiilamo, Erhola ja Silander käänsivät kelkkansa. Puhuivatkin Soten puolesta, koska meno on jo nyt villiä tuolla ulkona.

Takinkääntäjien omat ilmoitukset motiiveistaan ovat yleisen elämänkokemuksen mukaan huonompi lähde kuin heidän vanhojen ja uusien argumenttinsa kriittinen vertailu.

Erholaa ja Silanderia en ole aiemminkaan järin arvostanut. Nyt näen Hiilamon kovin toisessa valossa kuin hän itse ilmeisesti toivoo.

Jokaisessa suuressa uudistuksessa alkuun on näkemyksellisen puheenvuoroja, mutta loppua kohden itseä asemiin ajavien ääni kantaa lisääntyvästi. En odottanut tätä Hiilamolta. En toki tiedä missä henkilökohtaisessa paineessa hän katsoo olevansa.

Missään tapauksessa sotemme ei ole pakkouudistuksen tarpeessa. Keskeiset poliitikot voivat toki niin kokea,mutta vain subjektiivisista syistä.

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

MrKAT

 • Vieras
Vs: Sote
« Vastaus #50 : Ma 19.03.2018, 22:58:40 »
Kerrotaan tuolla netissä mm. IL:ssä paljastetun, että
 - hallituksen asiantuntija Silander pitää Terveystalossa lääkärin yksityisvastaanottoa ja
 - joulukuussa hallituksen asiantuntija Hiilamo valittiin Hgin Diakonissalaitoksen säätiön hallitukseen, joka on
   Terveystalon 4. suurin omistaja

Jorma Moottori

 • Vieras
Vs: Sote
« Vastaus #51 : La 24.03.2018, 21:52:23 »
- joulukuussa hallituksen asiantuntija Hiilamo valittiin Hgin Diakonissalaitoksen säätiön hallitukseen, joka on
   Terveystalon 4. suurin omistaja

Ehkä hän oli saanut uutta informaatiota hyvinvoinnista(an) joka aiheutti kannanmuutoksen.

MrKAT

 • Vieras
Vs: Sote
« Vastaus #52 : Ke 11.04.2018, 22:32:57 »
Tämmöisesa nettifoorumissa tätä ao. elettä kutsuttaisiin asiantuntijan ns. estolistalleen laittamiseksi kun vielä sanoo tekevänsä sen. HUS:n sote-kriittisempää Aki Lindéniä kaikki ei halunneet kuulla?

Hallituspuolueen kansanedustaja osoitti mieltään valiokunnassa - laittoi korvatulpat, kun hallituksen esitykseen kriittisesti suhtautuva asiantuntija puhui: ”Tällaista en ole nähnyt ikinä aiemmin eduskunnassa”
...
Lindén kertoo panneensa merkille tiettyjen kansanedustajien ruumiinkielen, kun keskustelu kääntyy heille kiusallisiin, epämieluisiin asioihin.

- Siellä alkaa sellainen nykiminen, kääntyily ja kuiskailu, Lindén kuvailee.

Erään valiokunnan jäsenen mukaan Lindénin mainitsemat nykijät, kääntyilijät ja kuiskailijat löytyvät hallituspuolueiden riveistä. ”Väärät” asiantuntijat saavat osakseen myös tuhahtelua.

 - http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804112200871505_pi.shtml

MrKAT

 • Vieras
Vs: Sote
« Vastaus #53 : Ti 01.05.2018, 01:09:08 »
^Tuolle korvatulpalle saattoi olla inhimillisempi henk. koht. syy, kipeät korvat. Näin tästä uutisjuttua myöhemmin.

Mutta tänään ma 30.4.2018 Iltalehden kolumnisti Tommi Parkkonen paljastelee, että
Tunnelma onkin kiristynyt siihen pisteeseen, että osa StV:n jäsenistä syyttää valiokunnan varapuheenjohtajaa Heikkistä työpaikkakiusaammisesta ja epäasiallisesta käytöksestä.
  Valiokunnasta tihkuneiden tietojen mukaan Heikkinen on muun muassa protestoinut turhina pitämiään opposition
kansanedustajien ja vieraaksi kutsuttujen asiantuntijoiden puheenvuoroja sormillaan ja suullaan alentavia blaa blaa blaa -eleitä ja makaillut teatraalisen kyllästyneen näköisenä valiokunnan pöydän päällä. Lisäksi hän on asiantuntijoiden puhuessa rouskutellut kovaan ääneen mukanaan tuomaansa kaalia.

 - IL 30.4.2018 Näkökulma Tommi Parkkonen: Sormileikit, kaalinrouskutus ja työpaikkakiusaaminen, s.12

Muutenkin ihmetellään menoa:
Esimerkiksi viime torstaina ei useita asiantuntijoita ollut kuuntelemassa yksikään hallituspuolueiden kansanedustaja, vaan sote-spesialistit saivat kertoa näkemyksiään ainoastaan oppositiolle.
 - sama

Yölukemisena olen naureskellut Wolffin Tulta ja tuhoa -kirjasta Valkoisen talon kaaosta mutta nyt meinaa hymy hyytyä kun täältäkin puolen rapakkoa saa lukea liki yhtä surkuhupaisaa menoa.

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Vs: Sote
« Vastaus #54 : Pe 04.05.2018, 09:17:59 »
SOTE-prosessissa ihmetellään nyt kuinka pitkälle heinäkuun puolelle lakien säätäminen venyy. Heinäkuun 1. päivää on pidetty takarajana, jotta maakuntavaalit voidaan järjestää sovitusti. Normi on, että pitäisi jäädä vuosi lainsäädännön valmistumisesta vaaleihin. Nyt maakuntavaleihin ajaudutaan epämääräisesti puoluekannatusta mittaamaan - substanssi ei ehdi jäsentyä. Pienellä luulevaisuudella sen näkee kankureiden tarkoitukseksi.

Viestitys uudistuksen tilasta on kelvotonta.

Terveystalon toiminnanjohtaja Laura Räty evankelisoi jo maakunnissa paikallispäättäjille omaa sanomaansa, joka on lainsäädäntöä valmiimpi.

Kapitaatiokorvaus on saanut viime hetkillä silmiään raottavat ihmiset kauhistelemaan, että itse kukin tulee saamaan tilastollisen hinnan, joka - kuten prof Martti Kekomäki (*) on todennut - muistuttaa huutolaisjärjestelmää. Arkijärki tosin myöntää, että ellei hinnoitelua tehdä, yksityiset toimijat osaavat kyllä hoitaa ihmisten lajittelun vielä irvokkaammin. Ymmärrän, että jyvät erottuvat akanoista yksittäin tilastollisia menetelmiä tarkemmin ja markkinointi- ja vieroitusponnistukset löytävät toimintatapoja, joita vain muutama kirjoittaja on toistaiseksi kehdannut uumoilla.

Nurinkurisesti valinnanvapauden toteutukselle keskeisin instrumentti, potilaasta maksdettava korvaus, on loppusuoralla täysin levällään. Mielenkiintoista kyllä kolmannesta jotkut kaavailevat päätettäväksi maakuntatasolla. Kiva, että maakunnallekin suunnitellaan instrumentteja, mutta pahasti haisee, että tässä oikeasti karistetaan vastuuta uudistuksen epäonnistumisesta tekijöiden harteilta. Kankurit ovat jälleen kerran jo kaukana, kun keisarin vaatteita ryhdytään tarkastelemaan.

Perustuslakivaliokunnan tehtävä on kimurantti. Se joutuu luovimaan EU-oikeuden, perustuslain ja poliittisen valinnanvapauskiiman hetteikössä. Jaksavatkohan olla "miehiä puolestaan". Epäilen, että tässä käy kuten aikanaan EU-asiassa, josta kansanedustaja sittemmin lausui "kyllä perustuslaista aina EU:n mentävä aukko löytyy". Epäilyäni lisää se, että hallituspuolueiden suunnalta viestittiin jo pari vuotta sitten, että perustuslakivalikunnan jäsenten tulisi päivittää ajattelunsa 2000-luvulle. Tämähän tarkoitti, että enemmistöhallituksella on oikeus saada haluamanssa lausunto perustulakivaliokunnalta juridiikkaan kompastumatta. Ei siis mitään 1900-luvun idealistis-romanttista takertelua persutuslain pykäliin vaan sujuvaa poliittista yhteistyötä.

mks

(*) Kekomäki on mielestäni kirkkasti maan ansioitunein, avarakatseisin ja rohkein terveydenhuollon kokonaisuuden erittelijä.
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

Jorma Moottori

 • Vieras
Vs: Sote
« Vastaus #55 : Su 06.05.2018, 12:25:52 »
On siirrytty sotekäärmeen pullottamisessa viimeiseen epätoivoiseen vaiheeseen.

Kaikki argumentit puolesta perustuvat siihen, että on valmisteltu pitkään, aiemmin on sovittu tai pitäähän jotakin tehdä. Asiallisia perusteita ei enää esitetä, koska ne on helppoa ampua alas pätemättöminä.

Kustannusvaikutuksista ollaan hipihiljaa, samoin kuin siitä mitä tämä verorahojen uusjako oikeastaan tarkoittaa. Kyseessähän on suorastaan vallankaappaus.

Laika

 • Vieras
Vs: Sote
« Vastaus #56 : Pe 25.05.2018, 02:56:44 »
Olen melko maallikko, ja silti minua kummastuttaa virkamiestyönä annettu muistio uudistuksen kustannusvaikutuksista:

Neuvoston mukaan valtiovarainministeriön muistion keskeinen argumentti on, että tarvevakioiduissa terveydenhuoltomenoissa on merkittäviä eroja eri alueiden välillä ja että esimerkiksi Etelä-Karjalan Eksote-alueen tarvevakioidut menot ovat keskimääräistä alhaisemmat.

– Tästä ei kuitenkaan voida päätellä, että sote-uudistuksen avulla keskimääräiset menot laskisivat esimerkiksi Eksote-alueen tasolle. Yhteenvetona talouspolitiikan arviointineuvosto toteaa, että valtiovarainministeriön muistio ei tuota uskottavaa arviota sote-uudistuksen vaikutuksesta julkisiin menoihin.

Neuvoston johtopäätös on, että hallituksen arviot soten kustannusvaikutuksista ovat niin puutteellisia, ettei uudistusta voida perustella kustannuksilla. Nykytiedon valossa uudistuksen vaikutus menoihin voisi olla yhtä hyvin positiivinen kuin negatiivinen, professorit katsovat.


https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/249251-professoreilta-taystyrmays-hallitukselle-sote-uudistusta-ei-voida-perustella

Ei millään mene pieneen kaaliini. Jos digitalisaatio tuo neljä miljardia säästöjä -muistini mukaan viimeksi kun valtio edisti digihankkeitaan, niiden etumerkki oli ennemminkin negatiivinen- niin miksei nuo säästöt voisi yhtä hyvin tehdä julkisen terveydenhoidon puolella? Mihin siinä valinnanvapautta tarvitaan*?

Kun tarpeeksi kauan seuraa tätä julkista keskustelua, huomaa sivustaseuraaja, ettei hallitus oikeastaan osallistu siihen. Olen siksi tehnyt johtopäätöksen, jonka mukaan hallituksen miehet ovat joutuneet uhkapelaajan psykologiseen noidankehään: tähän projektiin on uhrattu niin paljon aikaa ja arvovaltaa, että koneesta on pakko saada jotain ulos jatkamalla peliä loppuun saakka. Kuvitelkaapa, jos sama aika ja vaiva olisi käytetty nykyisen sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmän organisatoriseen optimointiin.

Olen jonkin verran kauhuissani, koska tämä saattaa yhdessä maakuntauudistuksen kanssa mennä eteenpäin. Työterveyshuoltoon tottunut hyvätuloinen jengi kohauttaa olkiaan julkisen terveydenhuollon alasajossa, koska he nyt saavat hoitonsa aina jotain kautta. Thatcherismin piti olla 80-luvun juttu, mutta Suomeen se näkyy saapuneen vasta 2010-luvulla. Oliko siinäkin pakko matkia anglosaksista maailmaa?

Kaikki argumentit puolesta perustuvat siihen, että on valmisteltu pitkään, aiemmin on sovittu tai pitäähän jotakin tehdä. Asiallisia perusteita ei enää esitetä, koska ne on helppoa ampua alas pätemättöminä.

Kustannusvaikutuksista ollaan hipihiljaa, samoin kuin siitä mitä tämä verorahojen uusjako oikeastaan tarkoittaa. Kyseessähän on suorastaan vallankaappaus.

Tämä minua vaivaa koko uudistuksessa. Missään en ole nähnyt hyviä argumentteja puolesta, ja linkkini takaa löytyvä Hetemäen paperi on niin löysää tekstiä, ettei kukaan voi vakavissaan uskoa siinä esiteltäviä talousvaikutuksia todellisiksi. Lisäksi poliittinen mandaatti on harvinaisen huono. Perussuomalaiset hajosi kahtia kesken vaalikauden, ja loikkarien vähemmistö pysyi hallituksessa. Siihen nähden pyrkimykset runnoa muutokset läpi nopeasti kielivät epätoivosta.

*Luxemburgilaisen sijoitusyhtiön tuloksen parantamiseen sitä luonnollisesti tarvitaan, vaan yrittäkäämme löytää sentään yksi hyvältä kuulostava tekosyy.
« Viimeksi muokattu: Pe 25.05.2018, 03:35:35 kirjoittanut Laika »

MrKAT

 • Vieras
Vs: Sote
« Vastaus #57 : Pe 29.06.2018, 00:58:55 »
Arvostetun kansainv. lääkärilehden Lancetin tuloksia on välissä tulkitsemassa HUS:n pomo (jolla oma antisote-lehmänsä ojassa) mutta kuitenkin..:

Suomen terveydenhuollolla on maailman paras hinta-laatusuhde, ilmenee tutkimuksesta – "Muualla ei ole päästy tällaiseen näin edullisilla kustannuksilla"
...
"Perusterveydenhuolto on heikko lenkkimme"

 - YLE 27.6.2018  https://yle.fi/uutiset/3-10275959MrKAT

 • Vieras
Vs: Sote
« Vastaus #58 : Pe 29.06.2018, 01:14:29 »
Kotiseutuni alueella (sisämaassa, ei rannikolla) on ainakin yhteen postilaatikkoon tullut Terveystalon A4-kokoinen mainos.

VALITSE TERVEYS.
 KESÄLLÄKIN.

 Terveystalo.
   Listaudu näin:
   * Osoitteessa www.valinnanvapaus.com
   * ... toimipisteessä
    ...
 ----------------------------
 PUNKKIROKOTUS 15€
 .. Terveystalon listautuneille valinnanvapausasiakkaille (norm 64€)Silmiinpistää:
 - sanojen valitse ja valinnanvapaus toistuminen omituisen monta kertaa
 - ei kerrota mitä tautia vastaan rokotetaan !

Nyt minä ymmärrän aiemman omituisen Yle tv-uutisen kun THL hermostui punkkirokotteiden mainostamisesta.
Härskisti tuossa esitteessa ei kerrota halaistua sanaa mitä vastaan oikeasti rokotetaan, kuin tahallaan pidettäisiin epätietoisuudessa. Tavikset luulee että rokotteella torjutaan punkkeja - ja borrelioosia. Ei torjuta, vaan ainoastaan punkissa olevan mahdollisen viruksen aiheuttamaa aivokuumetta (TBE) vastaan.

Jorma Moottori

 • Vieras
Vs: Sote
« Vastaus #59 : Su 22.07.2018, 11:15:14 »
Härskisti tuossa esitteessa ei kerrota halaistua sanaa mitä vastaan oikeasti rokotetaan, kuin tahallaan pidettäisiin epätietoisuudessa. Tavikset luulee että rokotteella torjutaan punkkeja - ja borrelioosia. Ei torjuta, vaan ainoastaan punkissa olevan mahdollisen viruksen aiheuttamaa aivokuumetta (TBE) vastaan.

Koko sote-uudistus on ollut kuin suoraan harhaanjohtavan tiedottamisen oppikirjasta.