Vuorovaikutus > Politiikka

Kriisinhallintaa

(1/4) > >>

mks:
Pienen maan pienet ihmiset toivovat, että USA:n presidentillä on edes alkeeliset kriisihallintataidot, kyky pitää tunnemyrskynsä pakissa ja kohtuullisen tolkullisia neuvonantajia, joita hän myös kuuntelee.

Kun seuraa Donald Trumpin kompurointia, toivoo vain, ettei hän tule valituksi.

mks

MrKAT:
Tämä info ei helpota huolestuneisuuttamme:

Lapsuudentoverit kertovat, millainen lapsi Donald Trump oli: Nimikirjaimista tuli lyhenne jälki-istunnolle
Trumpin nyt jo edesmennyt opettaja Charles Walker sai kuulla elämänsä loppumetreillä, että hänen entinen oppilaansa harkitsee presidenttiehdokkuutta.
– Kun tuo poika oli 10-vuotias, hän oli jo silloin pikku paskiainen, Walker kertoi poikansa mukaan sairasvuoteensa ympärille kerääntyneille omaisilleen.
 - http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001209858.html

Ei myöskään se, että toinen valhepukki UK:n "Trump" eli Boris Johnson voitti. Eli se trendi että härskit populistiset valhettelijat pääsee valtaan ja voittajiksi. Heidän virheidensä ja mokiensa osoittelukaan ei auta yhtään mitään koska kannattajain tunteet kävelee järjen ja logiikan yli.

mks:
The New York Times ...

http://www.nytimes.com/2016/08/04/upshot/prediction-markets-suggest-a-chance-that-donald-trump-will-drop-out.html?_r=0

... tarkastelee mielenkiintoista ilmiötä Betfairin vedonlyöntikertoimista laskettavien todennäköisyyksien kautta. Niiden mukaan USA:n seuraava presidentti on todennäköisyydellä 0.258 republikaani ja todennäköisyydellä 0.241 Donald Trump.

Toisin sanoen, jos presidentiksi valitaan republikaani, hän on todennäköisyydellä 0.07 joku muu kuin Trump. (0.259/0.241 on n 1.07)

Todennäköisyys, että Trump luovuttaa jo ennen vaaleja on kirjoittajan mukaan haarukassa 0.03 - 0.1 (3% - 10%).  Alaraja vastaa skenaariota, jossa vaihtoehtoiselle ehdokkaalle lasketaan 50% menestymismahdollisuus vaalissa Trumpin luopumisen jälkeen, yläraja sitä, että Trump luovuttaa tilanteessa, jossa häviö on niin ilmeinen, ettei vaihtoehtoiselle ehdokkalle voi laskea kuin nykyisen tasoinen menestymisen todennäköisyys.

Oma käsitykseni: Trumpin kyky kriisinhallintaan on osoittautunut heikoksi. Republikaanijohto yrittää hallita kannaltaan vakavampaa kriisiä että katastrofaalinen presidentinvaali johtaa myös edustajainhuoneen enemmistön menetykseen. Tämän kriisinhallinnan sisäpiirissä julkisen vedonlyönnin luvuista arvoitu yläraja 0.10 näkyy varmaankin liian matalana.

mks

Laika:
Trump on yrittänyt hallita kriisiä perumalla puheitaan

On Friday, Donald Trump tried to walk back his claim that President Obama "is the founder of ISIS" in the most Trump way possible.

He simply blamed the media for taking him so "seriously." "THEY DON’T GET SARCASM?" he tweeted of CNN’s coverage...

http://www.vox.com/2016/8/12/12453452/trump-obama-founded-isis-sarcasm-serious

Ehdotan silti Trumpin kykeneväisyyttä muuttaa näkökulmaansa myönteiseksi piirteeksi, sikäli kuin hänen muutoksensa on vilpitön. Itse asiassa olen kirjoittanut muutoksen puolesta aiemminkin ajatteluprosessina, jossa täytyy olla valmius kumota eilinen itsensä. Käsissämme on filosofinen kysymys Trumpin ajattelun perustasta, joka on meille tuntematon. Voidaanko erottaa ajattelun tulokset ajattelun perustasta, ja onko presidentiksi valittavalla aikaa omille ajatuksilleen? Introvertti vastaisi kieltävästi.

Persoonallisuustyyppini takia en välittäisi joutua johtajan asemaan, mutta uskoakseni olisin hyödyllinen johtajalle. Miten Trump käsittelee kriisiä, eli miten hän toimii stressin alaisena? Vaalit ovat eräänlainen harjoitus kandidaatin koettelemiseksi, jotta äänestäjät ymmärtäisivät hänen ajattelu- ja toimintatapojaan julkisuuden paineessa. Jos oletetaan meidät kaikki epäjohdonmukaisiksi, miten käsittelemme ilmenevää ristiriitaa, pystymmekö näkemään ristiriidan mahdollisuuden itsessämme? Merkillisesti ulkomaailman johtaminen taitavasti näyttäisi edellyttävän kykyä johtaa itseään sisäisesti reflektion kautta. Ulkopuolisilla tarkkailijoilla on määränsä puolesta äärettömästi enemmän aikaa tarkastella yhden johtajan mahdollisia epäjohdonmukaisuuksia.

(Toinen kysymys on, mitä johtaja tekee. Onko hän esimerkki, ohjeistaja, neuvottelija, tiedon syntetisoija...?)

mks:
Trump lähtee huomenna universaalille kiertueelle yhdistämään maailman suuria uskontoja niiden pääkallonpaikoille: Saudi-Arabia, Israel (suuri?) ja Italia. Kiertueen sekulaari päätöskohde on Bryssel.

Tämän kiertueen taivaallisen ja maallisen harmonian täyttymistä odotellessa voi kiinnittää huomiota valtavirasta poikkeavaan näkökulmaan:

http://www.foxnews.com/opinion/2017/05/17/does-donald-trump-still-want-to-be-president.html

Jos matka menee hyvin ja kotiin palatessa sankari törmää matalamieliseen median pölötykseen miten entinen FBI:n johtaja tutkii Trumpin köörin ja Venäjän suhteita, Trump voisi hyvinkin katsoa oikeutetuksi poistua voittajana sontaiselta areenalta.

Kriisi hallittu!

Kukapa vastustaisi?

mks

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta