Kirjoittaja Aihe: Kriisinhallintaa  (Luettu 26160 kertaa)

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Kriisinhallintaa
« : Ma 01.08.2016, 16:42:09 »
Pienen maan pienet ihmiset toivovat, että USA:n presidentillä on edes alkeeliset kriisihallintataidot, kyky pitää tunnemyrskynsä pakissa ja kohtuullisen tolkullisia neuvonantajia, joita hän myös kuuntelee.

Kun seuraa Donald Trumpin kompurointia, toivoo vain, ettei hän tule valituksi.

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

MrKAT

 • Vieras
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #1 : Ti 02.08.2016, 23:17:43 »
Tämä info ei helpota huolestuneisuuttamme:

Lapsuudentoverit kertovat, millainen lapsi Donald Trump oli: Nimikirjaimista tuli lyhenne jälki-istunnolle
Trumpin nyt jo edesmennyt opettaja Charles Walker sai kuulla elämänsä loppumetreillä, että hänen entinen oppilaansa harkitsee presidenttiehdokkuutta.
– Kun tuo poika oli 10-vuotias, hän oli jo silloin pikku paskiainen, Walker kertoi poikansa mukaan sairasvuoteensa ympärille kerääntyneille omaisilleen.

 - http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001209858.html

Ei myöskään se, että toinen valhepukki UK:n "Trump" eli Boris Johnson voitti. Eli se trendi että härskit populistiset valhettelijat pääsee valtaan ja voittajiksi. Heidän virheidensä ja mokiensa osoittelukaan ei auta yhtään mitään koska kannattajain tunteet kävelee järjen ja logiikan yli.


mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #2 : Pe 05.08.2016, 09:32:50 »
The New York Times ...

http://www.nytimes.com/2016/08/04/upshot/prediction-markets-suggest-a-chance-that-donald-trump-will-drop-out.html?_r=0

... tarkastelee mielenkiintoista ilmiötä Betfairin vedonlyöntikertoimista laskettavien todennäköisyyksien kautta. Niiden mukaan USA:n seuraava presidentti on todennäköisyydellä 0.258 republikaani ja todennäköisyydellä 0.241 Donald Trump.

Toisin sanoen, jos presidentiksi valitaan republikaani, hän on todennäköisyydellä 0.07 joku muu kuin Trump. (0.259/0.241 on n 1.07)

Todennäköisyys, että Trump luovuttaa jo ennen vaaleja on kirjoittajan mukaan haarukassa 0.03 - 0.1 (3% - 10%).  Alaraja vastaa skenaariota, jossa vaihtoehtoiselle ehdokkaalle lasketaan 50% menestymismahdollisuus vaalissa Trumpin luopumisen jälkeen, yläraja sitä, että Trump luovuttaa tilanteessa, jossa häviö on niin ilmeinen, ettei vaihtoehtoiselle ehdokkalle voi laskea kuin nykyisen tasoinen menestymisen todennäköisyys.

Oma käsitykseni: Trumpin kyky kriisinhallintaan on osoittautunut heikoksi. Republikaanijohto yrittää hallita kannaltaan vakavampaa kriisiä että katastrofaalinen presidentinvaali johtaa myös edustajainhuoneen enemmistön menetykseen. Tämän kriisinhallinnan sisäpiirissä julkisen vedonlyönnin luvuista arvoitu yläraja 0.10 näkyy varmaankin liian matalana.

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

Laika

 • Vieras
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #3 : Ti 23.08.2016, 00:32:41 »
Trump on yrittänyt hallita kriisiä perumalla puheitaan

On Friday, Donald Trump tried to walk back his claim that President Obama "is the founder of ISIS" in the most Trump way possible.

He simply blamed the media for taking him so "seriously." "THEY DON’T GET SARCASM?" he tweeted of CNN’s coverage...


http://www.vox.com/2016/8/12/12453452/trump-obama-founded-isis-sarcasm-serious

Ehdotan silti Trumpin kykeneväisyyttä muuttaa näkökulmaansa myönteiseksi piirteeksi, sikäli kuin hänen muutoksensa on vilpitön. Itse asiassa olen kirjoittanut muutoksen puolesta aiemminkin ajatteluprosessina, jossa täytyy olla valmius kumota eilinen itsensä. Käsissämme on filosofinen kysymys Trumpin ajattelun perustasta, joka on meille tuntematon. Voidaanko erottaa ajattelun tulokset ajattelun perustasta, ja onko presidentiksi valittavalla aikaa omille ajatuksilleen? Introvertti vastaisi kieltävästi.

Persoonallisuustyyppini takia en välittäisi joutua johtajan asemaan, mutta uskoakseni olisin hyödyllinen johtajalle. Miten Trump käsittelee kriisiä, eli miten hän toimii stressin alaisena? Vaalit ovat eräänlainen harjoitus kandidaatin koettelemiseksi, jotta äänestäjät ymmärtäisivät hänen ajattelu- ja toimintatapojaan julkisuuden paineessa. Jos oletetaan meidät kaikki epäjohdonmukaisiksi, miten käsittelemme ilmenevää ristiriitaa, pystymmekö näkemään ristiriidan mahdollisuuden itsessämme? Merkillisesti ulkomaailman johtaminen taitavasti näyttäisi edellyttävän kykyä johtaa itseään sisäisesti reflektion kautta. Ulkopuolisilla tarkkailijoilla on määränsä puolesta äärettömästi enemmän aikaa tarkastella yhden johtajan mahdollisia epäjohdonmukaisuuksia.

(Toinen kysymys on, mitä johtaja tekee. Onko hän esimerkki, ohjeistaja, neuvottelija, tiedon syntetisoija...?)

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #4 : To 18.05.2017, 10:25:09 »
Trump lähtee huomenna universaalille kiertueelle yhdistämään maailman suuria uskontoja niiden pääkallonpaikoille: Saudi-Arabia, Israel (suuri?) ja Italia. Kiertueen sekulaari päätöskohde on Bryssel.

Tämän kiertueen taivaallisen ja maallisen harmonian täyttymistä odotellessa voi kiinnittää huomiota valtavirasta poikkeavaan näkökulmaan:

http://www.foxnews.com/opinion/2017/05/17/does-donald-trump-still-want-to-be-president.html

Jos matka menee hyvin ja kotiin palatessa sankari törmää matalamieliseen median pölötykseen miten entinen FBI:n johtaja tutkii Trumpin köörin ja Venäjän suhteita, Trump voisi hyvinkin katsoa oikeutetuksi poistua voittajana sontaiselta areenalta.

Kriisi hallittu!

Kukapa vastustaisi?

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

Laika

 • Vieras
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #5 : Su 28.05.2017, 12:09:29 »
Kuulemma ainakin ilmastokeskustelut olivat hyödyllisiä, ja Trump oli tullut sinne oppimaan. Valitettavasti vain päälle seitsemänkymppisen miehen koulutus ilmastoa koskevissa tutkimuksissa on turhan hidas tapa edetä poliittisessa päätöksenteossa, eikä hän ole presidenttinä opiskelemassa klimatologiksi niinkään kuin päättämässä maailman merkittävimmän teollisuusvaltion linjauksista ja kantamassa siten kortensa ihmiskunnan yhteiseen tulevaisuuteen. Jessus.

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #6 : Ti 30.05.2017, 10:32:13 »
Trump arvelee lyöneensä kunnarin kierroksellaan, mutta oma virkamies vertaa presidenttiään juoppoon turistiin.

Trump sai 300 miljardin dollarin asekaupan Saudi-Arabialta. Hän piti suunsa kiini ihmisoikeuksista ja saudien osuudesta ISIN rahoitukseen. Hän nosti wahhabistit ylimmiksi muslimeiksi ja tiukasti IRANia vastaan. Trump antoi uskonnoille synninpäästön, mutta vastuu kansainvälisen terrorismin torjumisessa siirtyi muslimienemistöisille maille!

Paavi taisi sietää kauhukakaran vierailun ihan kohteliaasti .

Liberaalin amerikkalaisen lehdistön mielestä NATO ja G7 tapamiset olivat Trumpin osalta katastrofi. Putin nauraa partaansa. Saksassa kilpakumppanit Merkel ja Schulz ovat yksimielisiä Euroopan vahvistamisesta USA:n epäluotettavuuden vuoksi.

Kotiin palattuaan Trump saattoi vain todeta kriisin pahentuneen. Vävypojan "nerous" on muuttumassa riippakiveksi. Valkoiseen taloon perustetaan "sotahuone", jotta muissa huoneissa voitaisin tehdä politiikkaa.

Vedonlyöntisuhde - siis ihan puolueettomalla rahalla - pitää Trumpin täyttä kautta epätodenäköisempänä kuin eroa tai erottamista.

Oma kantani on, ettei Trumpia eroteta nolosti. Hän eroaa omasta tahdostaan.  Voittajana! Hänhän on kuivattanut Washingtonin suon osoittamalla "fake News"-median, laittanut käyntiin työpaikkojen lisääntymisen USA:ssa, saattanut maailman uskonnot harmonian tielle ja avannut tien globaaliin rauhaan osoittamalla pahuuden lähteen.

Laskuni mukaan Trump antaa julistuksen voitostaan marraskuussa 2017. Paras diili ikinä!

mks

PS: Tämä nyt ei ole tekstinä ihan "Vuorovaikutus"-osion oletettua laatua, mutta heijastaa nähdäkseni "Politiikka"-aiheesta käytävän keskustelun nykyistä paradoksia maailmalla. Donald J. Trumpista voisi ihan asiallisesti sanoa jotain hyvääkin: Hän vähensi merkittävästi Geert Wildersin tai Marie Le Penin vaalimenestystä ja saa englantilaiset vielä kertaalleen miettimään brexitin aidon toteuttamisen järkevyyttä.
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #7 : Ke 14.06.2017, 23:52:52 »
Lainaus
Sen. Angus King (I-Maine) told CNN early Wednesday that Attorney General Jeff Sessions's testimony revealed that Sessions has no interest in the scope of Russian interference during the 2016 presidential election.

...
King says Sessions's disinterest in the Russia investigation extends to the White House.

"Jim Comey essentially said the same thing last week about the president," King continued. "He had nine interactions with the president, the president never asked how did the Russians do it, how do you know they did it ... this is the most serious attack on our country since Sept. 11."
"An adversary is aiming an arrow at the heart of our democracy and these guys are just shrugging it off," King accused. "It really bothers me when the commander in chief takes that position." 

Tätähän kriisinahallinta on: Keskustelkaapa siitä, mitä Comey sanoi tai voisi sanoa siitä, mitä Sessions sanoi tai voisi sanoa Comeyn sanoneen tai voivan sanoa.

Unohtakaa mitä ja kenen kanssa Venäjä teki ja miten toimia, jottei vast'edes tekisi.

mks

Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #8 : Ti 20.06.2017, 13:51:01 »
Ken käsiinsä saa, lukekoon The Economist -lehden kesäkuun 17 päivän numerosta sivulta 41 "Lexingtonin" kolumnin "Shakespeare it ain't". Se kuvaa Trumpin hallituksen imartelukisaa kesäkuun 12. päivä ja jonka tarkan yhteyden Shakespearen näytelmän Kuningas Lear alkuun torontolainen twiittaaja nosti esiin.

Lexington huomaa, ettei yksikään ministereistä yltänyt näytelmän Cordelian rooliin. Tragediassa kuninkaan Cordelia-tyttären kieltäytyminen imartelusta suisti isän hulluuteen sekä johti murhiin ja sotaan.

Lexington myös näkee Trumpin imartelijat luonteettomampina kuin Learin. Shakespearen kuvaamien populistien imartelijoilla oli sentään paljon isommat panokset pelissä.

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #9 : To 13.07.2017, 10:35:55 »
Tässä viestissä ajat ovat UTC - 5

3.6.2016 Donald Trump Junior (jatkossa DTJ) todennetusti sai sähköpostiviestillä vihjeen venäläisillä olevasta Hillary Clintonia lokaavasta materiaalista, jonka Venäjän hallitus tarjosi kampanja-avuksi.. Todennetusti DTJ innostui tästä.

7.6.2016 klo 18:14 DTJ todennetusti sopi tapaamisen venäläisen juristin kanssa kyseisen materiaalin saamiseksi.

Kolme tuntia myöhemmin presidentiksi pyrkivä Donald J.Trump julkisesti lupasi lähiaikoina pitää suuren puheen, jossa paljastaisi Hillary Clintonin toimet.(*)

9.6.2016 klo 16 DTJ tapasi mainitun veänäläisen juristin. Hän todistaa itse, että tapaamisen aihe oli juuri mainittu lokaava materiaali, mutta sellaista ei ollutkaan saatavilla. Tapaamiseen osallistuivat myös kampanjapäällikkö Paul Manafort sekä presidenttiehdokkaan vävy ja luottomies Jared Kushner.

Presidentiksi pyrkivä Donald J. Trump ei koskaan pitänyt lupaamaansa paljastuspuhetta ja väittää nyt, ettei tiennyt koko jutusta mitään.

11.7.2017 klo 10:00 New York Timesin edustaja ilmoitti, että on tekeillä artikkeli jutun keskiössä olevista sähköpostiviesteistä ja antoi tunnin aikaa DTJ:n kommentoida asiaa.

11.7.2017 klo 11:00 DTJ julkisti koko sähköpostiviestiketjun osoittaakseen avoimuutta.

Twitterissä nimeltä mainitsematon humoristi viittasi mieheen, joka inhosi huumeita ja huumekauppaa niin sydämensä pohjasta, että huuhtoi kymmenen kiloa kokaiinia vessasta alas kun huumepoliisi soitti ovikelloa.

Kriisinhallintaa sekin!

mks


(*)“I am going to give a major speech. Probably Monday of next week. And we’re going to be discussing all of the things that have taken place with the Clintons. I think you’re going to find it very informative and very, very interesting.”
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #10 : La 22.07.2017, 12:36:23 »
"Presidentti Trump kertoi haastattelussa (New York Times, 20.7.-17) harmistaan kun Trump/Venäjä-"noitavaino" Robert S. Mueller III:n johdolla on paisumassa yli äyräiden.

Presidentti ei ole kertonut aikooko hän hallinnoida kriisiä sukunsa ja/tai itsensä armahduksella, erottamalla oikeusministeri Sessions ja tutkija Mueller vai mahdollisesti joillain muilla suurta poliittista kuohuntaa aiheuttavalla konstilla.

Kiehtova detalji sopassa: Trump totesi, ettei olisi nimittänyt Sessonsia oikeusministeriksi, jos olisi tiennyt tämän jääväävän itsensä Venäjä-tutkimuksista eli mahdollistavan jonkun muun, tässä tapauksessa Muellerin, nimittämisen tutkijaksi. Vuorokautta myöhemmin Washington Post kertoi, että Sessons oli todistanut toistuvasti virheellisesti ja rypi itse hyvin syvällä Venäjä-jupakassa.

Trump siis ei sanonut, että Sessonsin keskeinen osallisuus vehkeilyssä olisi ollut este oikeusministeriksi nimittämiseen. Mutta se, että olisi ilmoittanut jääväävänsä asiassa itsensä, olisi ollut.

Pidän voimassa ennusteeni, että Trump pyytää eroa presidentin virasta marraskuussa 2017. Ero on hyvä tapa hallita mm tätä kriisiä. Koko kärpäsparvi yhdellä iskulla!

mks
« Viimeksi muokattu: La 22.07.2017, 12:46:50 kirjoittanut mks »
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

MrKAT

 • Vieras
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #11 : To 27.07.2017, 00:28:28 »
Sessionsin erikoista kriisinhallintaa noin 13.kesäkuuta 2017.

Jeff Sessions Can't Recall What He Forgot To Remember
-The Late Show with Stephen Colbert:ssa Jun 13,2017

Jeff Sessions and the Trail of Unanswered Questions
...
 Sessions told the senators that there were many questions that he simply would not answer. Senator after senator asked him about the legal basis for that silence. Was he asserting executive privilege? No, only the President can do that, and Sessions said that Trump had not done so, but he might “at some point.” So Sessions would not answer in order to, as he told Senator Angus King, “protect” Trump’s possible future privilege assertions. Sessions’s answer presented a baffling space-time-continuum problem in terms of the public's right to be informed and Congress’s duty to provide oversight. “I don’t understand how you can have it both ways,” King said. “It would be premature for me to deny the President a full and intelligent choice about executive privilege,” Sessions said. He also told Senator Martin Heinrich that it would be “inappropriate” for him to answer any questions about his communications with the President if Trump had not had a chance to “approve such an answer.”
...
Of course, uncertainty about what the President might want one to say must be particularly disorienting when the President himself tells lies.

 - http://www.newyorker.com/news/daily-comment/jeff-sessions-and-the-trail-of-unanswered-questions

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #12 : Ti 01.08.2017, 10:57:20 »
Anthony Scaramucci hallitsi verbaalisesti kriisiä 10 päivää. Sitten sai potkut. Vajoamatta syvemmälle Scaramuccin navanalusretoriikkaan kirjaan, että
- Scaramucci tuli Valkoiseen Taloon Ivanka Trumpin ja Jared Kushnerin suosituksesta
- kenraali John Kelly on tiukassa paikassa. Presidentti tuskin tulee järkiinsä ja muulla staffilla on eri suuntiin menevät näkemykset miten presidenttiä tulisi ohjata ja miten omaa etua sanmalla valvoa.
- Kelly on tunnettu tiukasta kurista. Saattaapa osoittaa ihan vanhakantaisten kriisinhallinan konstien uskottavuuden!

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #13 : To 10.08.2017, 17:30:40 »
USA:n ja Pohjois-Korean (jatkossa PK) nokittelu saattaa näyttää uhkaavalta, mutta itse asiassa totuus on enemmänkin koominen!

Jotkut katsoivat D Trumpin saaneen voiton, kun turvaneuvosto päätti lisäsanktioista. Trump väitti niiden iskevän PK:n talouteen miljardilla vuodessa, mutta toiset muistavat, ettei Kiina ole aiemmistakaan pakotteista piitannut ja pikemminkin otti nyt PK:n kaupan monopolikseen. Tämä on jo vanha vitsi.

Tuore hassutus: Valkoisen Talon "vuoto" on, että PK osaa jo sijoittaa ydinkärjen mannerten väliseen ohjukseen ja Trump räjähtää USA:n vastaavan uhkailun tulella ja raivolla. PK vastaa tekevänsä iskuja Guamin saaren lähelle.

Enemistö maailman uutisia seuraavista ihmisistä varmaankin toivovat, että niin Donald Trump kuin Kim Jong Un kuuluisivat menneisyyden haamuihin. Kun toivomus ei toteudu, joudtaan miettimään kriisistrategiaa.

1950-luvulla USA:n Pohjois-Korean neuvottelijat nöyryyttivät USA:n edustajia antamalla heille tuolit, joista jalat oli katkaistu.  Puoli vuosisataa sitten USA:n kenraali General Curtis LeMay uhkasi pommittaa Pohjois-Vietnamin "takaisin kivikauteen". Eipä pommittanut. Sanojen tasolla USA johtaa Kaakkois-Aasiassa. Tekojen tasolla USA ei pärjää.

Entä nyt sanojen tasolla?

PK uhkaa pomittaa Guamin saarten lähistöä. Trump on jo verbaalisti sitoutunut vastaamaan "tulella ja raivolla". PK  ei ole sitoutunut mihinkään. Jos se viskoo ohjuksia Guamin lähelle, se osoittaa kykynsä ohjuksiin, mutta USA:n vasteskaala on jo käytetty. PK on osoittamassa Trumpin uskollisille idolin tyhjyyden!

Obama määräsi 1000 miljardin $ ydinaseuudistuksen, jonka Trump on nyt valehdellut omiin nimiinsä. Koko hanke menettää merkityksensä siksi, että PK saa pikku trikillä USA:n presidentin menettämän kasvonsa.

Tämä lienee PK:n kannalta koko touhun ydin.

mks
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

mks

 • Jäsen
 • ****
 • Viestejä: 366
Vs: Kriisinhallintaa
« Vastaus #14 : Pe 11.08.2017, 08:39:02 »
Obama määräsi 1000 miljardin $ ydinaseuudistuksen, jonka Trump on nyt valehdellut omiin nimiinsä. Koko hanke menettää merkityksensä siksi, että PK saa pikku trikillä USA:n presidentin menettämän kasvonsa.

Tämä lienee PK:n kannalta koko touhun ydin.

Kun Trump vetelee aiempaakin kovempia kantoja, täytyy kai hänelläkin olla tähän farssiin jokin syy. Olisiko se keskustelun kääntäminen pois Venäjä-aiheesta Manafortin kotietsinnän jälkeen?

Todennäköisempi syy lienee kuitenkin, että eskalaatio on Trumpin strategiaoppaassa ainoa vaihtoehto. Kompromissin, vetäytymisen ja luovuttamisen startegioista siellä on kuvattu vain tapahtumien lykkääminen jonkun toisen syyksi, mikä tässä tapauksessa ei oikein onnistu ellei kongressi nimenomaisesti kiellä presidentiltä sotatoimia.(*)

Ennusteeni on, että Trump kärsii tässäkin pelissä tappion.

mks

(*)Näin se meni kahdessa aiemmassa asiassa Trumpin mukaan: “Our relationship with Russia is at an all-time & very dangerous low”  “You can thank Congress, the same people that can’t even give us HCare!”
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare