Kirjoittaja Aihe: Mikä "Kapea näkökulma" on?  (Luettu 36598 kertaa)

Admin

  • Administrator
  • Jäsen
  • *****
  • Viestejä: 48
Mikä "Kapea näkökulma" on?
« : Su 10.05.2015, 14:28:30 »
Tämän foorumin nimi juontuu lakkautetusta "Näkökulma"-foorumista. Näkökulman "kapeus" tarkoittaa sitä, ettet voi vedota sananvapauteen tai kuvittelemiisi muihin yleisiin oikeuksiin, vaan ylläpito varaa itselleen oikeuden rajata millaista materiaalia foorumille voit tuoda. Oletusarvoisesti kaikki mielipiteet ovat hyväksyttyjä, mutta kirjoituksista riippuen rajauksia saattaa tulla. Ylläpito ei tavoittele foorumille mahdollisimman suurta käyttäjämäärää vaan asettaa keskustelun raikkauden ykkösprioriteetiksi.

Kapean näkökulman osiot:

Vuorovaikutus:
Tällä alueella vältetään virheargumentaatiota ja pyritään aitoon dialogiin.  Kieli saa olla railakastakin, jos viestissä on tuoretta ajatusta. Periaate on, että mitä oivaltavampaa, tuoreempaa ja keskustelua rikastuttavampaa materiaalia kirjoitat, sen enemmän ilmaisun vapautta voit käyttää.

Hiekkalaatikko:
Foorumille voi osallistua vaikka kyky argumentaation virheiden välttämiseen olisikin vastaa kypsymässä tai viestien kirjoitustaito ylläpidon mielestä vaatii muuta lisäharjoittelua. Hiekkalaatikolla argumentaation kuri on löysää vaikkei ihan vapaata. Sikailu ei kuitenkaan ole sallittua.

Hukkaputki:
Tälle osiolle ylläpito siirtää ala-arvoiseksi katsomansa, mutta lain puitteisiin mahtuvan materiaalin. Osiolla on sopivaa myös purkaa turhautumistaan. Osio ei näy kuin rekisteröityneille jäsenille. Hukkaputkella mellastaminen ei sinänsä poista oikeuksia kirjoitella muille osioille niiden kriteerien mukaisesti. Yllläpito varaa itselleen vapaan oikeuden poistaa tekstejä tältä osiolta perusteluja kertomatta ja oikeuksien rajaaminen tälle alueelle voi ennakoida niiden lopullista menettämistä.

Uudet rekisteröitymiset tapahtuvat täysin kirjoitusoikeuksin ja ylläpito rajaa oikeuksia vasta havaittujen ongelmien myötä.
 
« Viimeksi muokattu: To 24.09.2015, 05:55:35 kirjoittanut Admin »