Onko kuuden euron pizza ongelma ja jos on, miten se olisi pitänyt ratkaista?
Kuuden euron pizza on ongelma, jos hinta perustuu alvin tilittämättä jättämiseen ja pimeään työvoimaan.
Suhteellinen ongelma se on pönöttävälle hotelli- ja ravintola-alalle, jos se perustuu täysin laillisesti hodettuun perheyrittämiseen eikä tue alan standardia myydä 7 euron viinipullo 45 eurolla.
Tässä poliisitutkinnassa lienee kuitenkin sikäli omassa paskassaan ryvettynyt pukki kaalimaan vartijana, että
- juttu on vuodelta 2011 ja lämmitetty uudelleen pakolaisaaltoa hyödyntäen, kun alkuperäinen tutkinta veti vesiperän
- ilmiantajana on majoitus- ja ravitsemusalan organisaatio ja osuuskauppa, jotka eivät todellakaan ole asiassa ulkopuolisia
- jutussa ei pyydetty selvittämään onko vaihtoehtoisesti 13 euroa maksava pizza kiskontaa
- kukaan ei kysynyt onko makaroni (sarvipasta) myytynä 19 senttiä / 400g (Prisma) harmaata taloutta tai alvipetosta kun samaan aikaan saman valmistajan makaroni maksaa kilon pussissa 1.45€.
Jos kahvia, pastaa, banaania sun muuta saa myydä vuodesta toiseen sisänheittotuotteena alle tukkuhinnan, niin miksi ravintolayrittäjä ei saisi tolkuttomaan anniskeluhinnoitteluun tottuneessa maassa myydä pizzaa vain 50% katteella vaikka perinteelliset ketjut odottavatkin pöperöistään 75% katetta?
No viranomaiset tutkikoot ja hegemoniat kauhistukoot. Mamuravintolat ovat enimmäkseen edullisia ja usein niissä tarjotaan ihan maistuvaakin ruokaa. Olen ymmärtänyt, että joissain etnisissä ravintoissa on ollut vakaviakin mikrobiologisia ongelmia, mutta juuri sellaisen torjuntaaanhan meillä on kallis valvontaorganisaatio.
mks