Kirjoittaja Aihe: Mediasyöpä sen kuin leviää  (Luettu 152243 kertaa)

MrKAT

  • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #90 : To 17.11.2016, 16:36:26 »
JSN jyrähti
 
Radio Suomipopille vakava huomautus JSN:ltä – soitti
Mikki Hiiri merihädässä -kappaletta pakolaisuutisen tehosteena

...
Radio Suomipop on saanut JNS:ltä aiemmin huomautuksen myös juutalaisten joukkomurhan halventavasta käsittelystä. Kantelun mukaan ohjelmassa arvosteltiin Suomen jääkiekkomaajoukkueen käyntiä Auschwitzin keskistysleirillä, vähäteltiin juutalaisten kärsimyksiä ja naureskeltiin niille. Lisäksi muun muassa pienille lapsille tatuoituja keskitysleirinumeroita kutsuttiin lottonumeroiksi.

 - MTV 17.11.16: Radio Suomipopille vakava huomautus

Radio Suomipop on kaupallinen kanava ja Sanoma-konsernin alla joten
HS boikottini jatkukoon edelleen...

MrKAT

  • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #91 : To 09.02.2017, 14:48:02 »
Juuri tulleen tiedon mukaan
YLE:ltä on irtisanoutunut A-studiosta tuttu Susanne Päivärinta.
Jo aiemmin YLEltä on lähtenyt Jussi Virkkunen ja Salla Vuorikoski, jotka kokivat poliittista painostusta. Se on ilmeisesti yllättänyt kun olivat aiemmin MTV:llä ehkä tottuneet vapaampaan journalismiin.


Laika

  • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #92 : Pe 10.02.2017, 04:41:05 »
Saan samanlaisia uutisjuttuja fb-virtaani:

https://demokraatti.fi/mita-ihmetta-ylessa-tapahtuu-perjantain-pressiklubi-peruttu/

Minua kiinnostaa jutussa mikrotaso. Ketkä päättävät Ylen ajankohtaisjuttujen sisällöstä? Keiden luoma toimituskulttuuri Ylessä vallitsee? Keitä ovat (mitä tahoja he edustavat) Ylen johdon poliittiset affiliaatit? Etenkin viimeinen kysymys kiinnostaa, mutta leikkauspöydälläni ei ole Ylen anatomiaa avattuna. Foorumivuoteni ovat ilmeisesti ainakin syöneet uskoni keskivertoihmisen kunnollisuuteen. Silloin pohdin etupäässä, missä kohdassa sosiaalista verkostoa sijaitsee pahin mätäpaise*.

*Kuulemma INFJ-persoonallisuustyyppini tulee pitkittyneissä stressitilanteissa tyypillisesti epäluuloiseksi.
« Viimeksi muokattu: Pe 10.02.2017, 05:00:12 kirjoittanut Laika »

mks

  • Jäsen
  • ****
  • Viestejä: 366
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #93 : Pe 10.02.2017, 08:56:11 »
Kuulemma INFJ-persoonallisuustyyppini tulee pitkittyneissä stressitilanteissa tyypillisesti epäluuloiseksi.

Ehkäpä myös niin päin, että INFJ-persoonallisuustyypille jatkuva altistuminen "vaihtoehtoisille faktoille" ja tekaistuille uutisille aiheuttaa stressiä.

Somen ongelmaa sentään jo yritetään ratkoa:
https://www.cnet.com/news/google-and-facebook-say-non-to-fake-news-in-france/
Google ja Facebook siis etsivät algorimeja ja palautemekanismeja, joilla sonnan määrää hillitään.

Pilatus ei osannut vastata kysymykseen "mikä on totuus". Pari tuhatta vuotta ei ole riittänyt vastauksen antamiseen. Wikipedia on kuitenkin rohkaiseva osoitus, että informaatio voi jollain foorumilla kilpailla menestyksellisesti disinformaation kanssa. Putin ja Trump viittaavat toistaiseksi, ettei kuitenkaan poliittisella.

Vaan kuinka pidemmän päälle?

Oman sähellyksensä verkossa rimpuileva Trump kärsii huhujen mukaan unihäiriöistä ja keskittyy paremmin tweetteihin ja television katseluun kuin viran hoitoon. Jos hän päättää heittää pyyhkeen kehään, "vaihtoehtoisten faktojen" universumi tuskin kestää länsimaissa vain Putinin varassa.

Google on havainnut yhdeksi valheiden lähteeksi lähteeksi balkanilaiset teinit, jotka hankkivat taskurahaa tekaisemalla repäiseviä valheita mainoksia esiin klikkauttamaan. Ansaintalogiikan särkemiseen lienee jo valmiit suunnitelmat.

Vakaammin todellisuuden tajuamme uhkaakin vaihtoehtoisesti laadukas media, jonka uskontunnustuksena hesarin tapaan on, että netti pakottaa "laatujournalismin" vihteelliseempään ja dramatisoivampaan suuntaan.

mks

PS: Tunnustan, että YLE:n uutistoimitus on tuottanut puolen vuorokauden viiveellä varsin laadukasta yhteenvetoa USA:n hullunmyllystä.
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

Patu

  • Jäsen
  • ****
  • Viestejä: 260
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #94 : Pe 10.02.2017, 17:37:43 »
Juuri tulleen tiedon mukaan
YLE:ltä on irtisanoutunut A-studiosta tuttu Susanne Päivärinta.
Jo aiemmin YLEltä on lähtenyt Jussi Virkkunen ja Salla Vuorikoski, jotka kokivat poliittista painostusta. Se on ilmeisesti yllättänyt kun olivat aiemmin MTV:llä ehkä tottuneet vapaampaan journalismiin.

Pekka Ervastikin lähti mutta ei irtisanoutunut vaan hänet potkittiin ulos.
Oma arvioni on, että YLEstä on lähtenyt toimittajien parhaimmistoa.

MrKAT

  • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #95 : Pe 10.02.2017, 21:51:27 »
Sukulaisen saamasta viikon tv-ohjelmalehdestä tarkistin että TV1:Pressiklubia ei pitänytkään olla tänä pe,
eli siellä on haastateltava Haapalan ja YLEn ohjelmakarttain laatijoiden välillä ollut inhimillinen tietokatko ilman painostavia salaliittoja, myös itse Haapala on tätä mieltä. Joku sarjan päätösjakso vain osoittautui ylipitkäksi.
Iso organisaatio, jossa toinen käsi ei tiedä aina mitä toinen käsi tekee?

Yöpöydälläni on Nate Silverin Signaali ja kohina aloitettuna ja sen johdanto ei rauhoita. Hän kuvaa miten Gutenbergiläisen informaatioräjähdyksen jälkeen tuli suuret (uskon)sotien vuosisadat. (Tarkemmin ajatellen radionkin synnyttyä saimme: WWI + WWII?). Paperin piti levittää infoa mutta jo alussa eniten levisi uskonto ja humbuugi ja valetieto, siis ilmeisesti jo heti Gutenbergiläisistä painokoneista.
   Internetin ja somen jne piti poistaa harhainformaatiot ja tietokotkokset väliltämme ja Leibnizilainen sopu vallitkoon ihmisten ja kansain välillä. Onhan meillä supertietokone jo monen kännyssä jolla:
»Ainoa tapa korjata päättelymme on tehdä niistä yhtä kouriintuntuvia kuin matemaatikkojen päättelyistä,
   niin että voimme löytää virheemme yhdellä vilkaisulla, ja kun henkilöiden välillä on erimielisyyksiä,
   voimme  yksinkertaisesti sanoa: laskekaamme [calculemus], pitemmittä puheitta, katsoaksemme
   kuka on oikeassa.»
  - Leibniz:”Keksimisen taide” 1685, W 51

Kävi päinvastoin. Väki on entistä enempi asemasodan kuopissa. Vihapuheet lentää ja foorumien taso on laskenut ja mediat sulkeneet kommenttisivujaan. Koska Naten kirjan teesin mukaan informaatioräjähdys on pienelle aivolle liikaa ja syntyy vihainen vastareaktio: torjunta.
  Huonolta näyttää. Googlen ja FB:n pienet korjaukset sonnan määrään ei ehkä loputa paljoa estä?




« Viimeksi muokattu: Pe 10.02.2017, 22:06:36 kirjoittanut MrKAT »

Laika

  • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #96 : To 16.02.2017, 05:53:37 »
Vau, saatte jutun kiinnostamaan: tekisi mieleni selailla mainitsemaasi kirjaa, Signaali ja kohina. Ylipäätään olen lakannut pitämästä mahdollisena faktojen täydellistä verifiointia. Syy sille on viime kädessä taloudellinen. Totuuden selvittämisen kustannus käy aina (eksponentiaalisesti?) kalliimmaksi, mitä varmempaa tiedosta halutaan. Se on luonteeltaan melkein kvanttimekaaninen idea, nyt kun asiaa ajattelen. Tai ehkä olen taas katsonut liikaa Rick and Mortya. Silti taivun näkemään totuuden ongelman siten, että joudun yhdistelemään eri tietoja loogiseksi kokonaiskuvaksi maailmasta, ja vasta sovitettavien tietojen mahdollisuus sopia yhteen kuvan kanssa verifioi ne. Se ei ole faktojen tarkistusta niinkään kuin altistumista vielä suurempaan valheeseen. On näet periaatteessa aina mahdollista, että yksittäinen sovitettava tosiasia on tosiasia, ja siihen verrattava historiallinen kokonaiskuva väärä. Siksi olettamusten liittämisessä kokonaiskuvaan maailmasta pitäisi olla varovainen ja erityisen tietoinen. Ja minä en millään haluaisi olla väärässä historiallisesti, sillä se on ikävin tapa erehtyä. Luonteelleni on tyypillistä inhota häviämistä vielä paljon enemmän kuin nauttia voittamisesta.

Tämän vuoksi jaarittelen aika ajoin historiantuntemuksen tärkeydestä. Kun historiaa opiskelee enemmän (eri lähteistä), rakentuu kuvien moninaisuus, joista täytyy saada aikaiseksi johdonmukainen kuva. Minulla on sellainen vallankumouksellinen ajatus, että todellisuus on siten kausaalinen. Siinä mielessä olen uskonnollinen. Jos jokin tiedoksi väitettävä ei tunnu kertakaikkiaan sopivan saamaani kokonaisuuteen, etsin ensin vikaa tavassa, jolla tieto on kerrottu. Taisin kirjoittaakin tästä tekniikasta aiemmin. Sen mukaan osatotuuksien perusteella on mahdollista pettää yleisöä periaatteessa ad infinitum, jos kertoja ei pyri tai pysty olemaan totuudellinen. Totuudellisuudella tarkoitan enemmän kuin mekaanista valheiden välttämistä, se on aktiivinen pyrkimys.

Kun luen Putinista, Trumpista et al. koen kiinnostavimpana selvittää, mitä sellaista he tietävät, mitä minä en tiedä maailmasta. Faktoja on aina enemmän kuin pystymme varsinaisesti kuvittelemaan. Vaikeaa onkin redusoida ne maailmasta niin, että saavutamme paremman sanan puuttuessa olennaisen tiedon. Tässä suhteessa en selviäisi ilman internetiä, virallinen uutistarjonta ei pysty minua tyydyttämään (eikä olisi välttämättä aivan reilua syyttää piskuruista kansallista mediaamme siitä).

Nähdäkseni yksi tapa ajatella virheuutisten ja väärän tiedon leviämistä on kuvitella virheiden oikaisemisen nopeuden yksinkertaisesti kasvaneen, jolloin maailman virheellisyys tuntuu ikäänkuin olevan ajan kokonaiskuva -vaikka kyse on nopeudesta, jolla virheelliset tiedot kumoutuvat. Gutenbergin aikoina harhaluulot säilyivät kansan keskuudessa vuosisatoja. Nyt tilanne kuplii. Minusta vain ei ole ennustamaan, mihin ihmisten kapasiteetti riittää. Vastaus riippuu siitä miten optimistisia tai pessimistisiä olemme ihmisen itsensä suhteen lajina. Sitä ei voida suoraan päätellä julkaistun virhetiedon määrästä. Teoriassa olisi mahdollista osan ihmisistä hakea tietonsa itse ja kehittyä itsesuuntautuvasti nopeammin kuin heitä voidaan kehittää virallisen opetusjärjestelmän piirissä. Historiallisen datan suhteen näin on erityisesti asian laita, viitatakseni viestini alkupuolella mainitsemaani totuuskäsitykseen, historiallisen totuuden vaikeasti redusoitavaan luonteeseen. Tärkeää olisi opettaa kaikille ihmisille erilaisten totuuskäsitysten kirjo, siis niissä puitteissa kuin ymmärrys sallii taloudellisen suhtautumisen tiedon mahdollisuuteen.
 Vaikeaa on nousta pohjalta, kun kuva maailmasta perustuu vielä vähiin olettamuksiin totuuspohjaisesta tiedosta (mutta ainoastaan eri tavalla vaikeaa kuin liian historiallisen muistin takia!**). En tiedä, onko se juuri kriittinen vaihe, jossa ihminen joutuu alkuaan väärään suuntaan*.

Arvelisin olevan olemassa tietyn uskon fundamentin, jolle yksilö rakentaa ymmärryksensä maailmasta. Se on kokemus varmuudesta, jota yksilö ei pysty verifioimaan. Hylkään tosin tässä kohdin Descartesin arvelut asiasta, tai ainakin muotoilunsa sille.

*Sunk cost

**...we are without culture, still more, we are spoiled for living, for correct and simple seeing and hearing, for the happy grasping of the nearest and natural, and so far do not even have the foundation of a culture because we ourselves are not convinced of having a true life in us.
« Viimeksi muokattu: To 16.02.2017, 06:42:18 kirjoittanut Laika »

MrKAT

  • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #97 : Pe 17.02.2017, 23:39:57 »
Kun katsoin uudestaan niin Nate Silver viittasikin informaatioräjähdyksessä Alvin Tofflerin 1973 teokseen Hätkähdyttävä tulevaisuus. Näkyy olevankin enkuksi Future Shock, 1970. (Nate Silver tai suomentaja viittasi ehkä toisiin painoksiin).

(Pitänee muuttaa hiukan käsitystäni Tofflerista, joka näyttää olleen proffa ja järkiukko[3]. Jotain hän on munannut edessäni, koska muistelen hänen tulleen Suomen tv:ssä julistamaan kuin helppoheikki/helluntaisaarnaaja tulevaisuuden kamaluuksista hengästyttävällä taajuudella niin, että paradoksaalisesti hän itse aiheutti minulle future shokin, ja vastenmielisen pysyväisen torjuntareaktion.)

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Future_Shock
[2] https://fi.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4tk%C3%A4hdytt%C3%A4v%C3%A4_tulevaisuus
[3] https://en.wikipedia.org/wiki/Alvin_Toffler

Laika

  • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #98 : La 18.02.2017, 05:52:38 »
En ymmärrä kriteereitäsi munaamiselle, ne lienevät laveat. Olen muuten pannut merkille, että maaperä saattaa joskus olla hedelmällisin siellä, missä kehno ajattelu vallitsee. Siellä omat ajatukset saavat joskus uuden suunnan löytäessään paitsi erilaisia antiteesejä, myös kumottavia teesejä. Ja se miksi ja miten nuo teesit kumoutuvat, on joskus kaikkein kiinnostavinta ymmärtämisen kannalta. Muussa tapauksessa sellaista ei usein tulisi ajatelleeksi.

MrKAT

  • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #99 : Su 19.02.2017, 14:58:59 »
"Munaaminen" oli ehkä vahva tai väärä verbi. Se voisi koskea viestin välittäjää. Ja muistiani kaivellen omassa maailmankuvassani taisi olla paljon syytä? Olin Petteri Järvisen tapaan maalaillut digivehkeiden ohjelmoijana, loogisena kalkulaattorina, ja hypettäjänä tietokoneista ja informaatioteknologiasta ja internetsistä ihmiskunnan onnelaa. Alvin Tofflerit ja Neil Postmanit saattoi näyttäytyä positiivisen maailmankuvani ilkeinä romuttajina. -> torjuntareaktiota.

MrKAT

  • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #100 : Ke 01.03.2017, 12:21:24 »
Uusi maksuton tv-kanava aloittaa tänään
..
National Geographic on tieteeseen ja tutkimukseen keskittyvä asiaviihteellisten ohjelmien kanava, joka näkyy 171 maassa ja tavoittaa 440 miljoonaa kotitaloutta.

http://www.is.fi/viihde/art-2000005108315.html

Marsia ja ilmastonmuutosta ja savanneja tällä ja ensi viikolla.
On se ehkä parempaan suuntaan mitä kanavien "keskiarvo". Vai?



Laika

  • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #101 : La 04.03.2017, 04:40:08 »
Ilman muuta, ja ihmisethän katsovat televisiota viihtyäkseen. Uskoakseni olemme kuitenkin väistämättä liian kaukana sellaisesta utopismista, että suuri yleisö kerääntyisi katsomaan televisiosta nelituntista Searlen luentoa tietoisuuden filosofiasta. Katsojille ei voi kommunikoida vaikeuksien palkitsevan, kun se pitäisi ensin kokea henkilökohtaisesti. Eikä jonkun oikeasti älykkään luennoitsijan kömpelyyksiä voi laskea mainosminuuttipohjalta.

Se suuri eettinen kysymys on, miksi ihmisten pitäisi nauttia televisioidensa ääressä. Monien eettisten kysymysten tapaan sekin on melkolailla vailla mieltä vastata. Esteettisesti voitaisiin taas kysyä, tarkoittaako nauttiminen suoraan viihtymistä, vai ymmärrämmekö sanat liikaa toistensa sisältämien merkitysten kautta.

MrKAT

  • Vieras
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #102 : Su 05.03.2017, 18:37:27 »
Ilman muuta, ja ihmisethän katsovat televisiota viihtyäkseen.
...
miksi ihmisten pitäisi nauttia televisioidensa ääressä. Monien eettisten kysymysten tapaan sekin on melkolailla vailla mieltä vastata.
Eikö kärsimyskin ole tavallaan myös nauttimista, vaikkapa kanssakärsimys katsoessa jotain hirveää holocaustia tai oman MM-joukkueen "teurastusta" katsojan silmät "naulittuna" tv:hen?
  Itse nautin jääkiekon MM:stä, Kovasta Laista (Law+Order:sta), nokkelista sitcom-komedioista. Niihin voi sisältyä myös myötähäpeän kärsimyksiä. (Frasier oli tällainen, ja ainakin alussa siksi en voinut).

Pitääkö median jakaa tietoa, vain tietoa tai pääosin tietoa? Entä sivistää tai pääosin sivistää?
Saako joskus tyhmistyä sen ääressä? Saman simppelin dokun äärellä viisas oppinut tyhmistyy koska olisi voinut sen ajan lukea mutta lapsi tai lukivaivainen koulupudokas viisastuu.   Mutta ainakaan median ei pitäisi tahalleen valehdella ja jakaa harhaanjohtavaa valetietoa tai vaikutelmia. (Tähän YLEn MOT on syyllistynyt).

Kova Laki on viihteellinen poliisi-lakisarja mutta se ei ole pääosin tyhmää tappeluactionia vaan parhaimmillaan nokkelaa eettistä pohdintaa siitä mikä on oikein ja väärin lain edessä ja etiikan mielessä, joka siis saa katsojan itsekin pohtimaan asioita eli sivistää.
Myytinmurtajat viihteellinen "tieteellinen" sarja (tieteestä poiketen ainakin alussa kokeiden toistoja oli olemattoman vähän). Mutta se on myös opettavainen käytännössä: Yhden Huoneen takkalämmitys viilentää toisia huoneita, inkivääri poistaa matkapahoinvointia, kännykkä korvalla  ja unettomana autolla ajaminen on vaarallista jne.

Infotulvan ja rationaalisuuden päivällä rasittama ihminen ei kuitenkaan kaipaa välttämättä lisää kierroksia iltaan tv:n ääressä vaan aivoja vapauttavaa viihdettä. Tunteita. Koko päivän flunssassa olleellakaan ei aivot toimi kunnolla joten hän voi keskittyä korkeintaan lastenohjelmiin tai vähäaivoisempiin sitcom-komedioihin.


mks

  • Jäsen
  • ****
  • Viestejä: 366
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #103 : Ma 06.03.2017, 07:34:57 »
Infotulvan ja rationaalisuuden päivällä rasittama ihminen ei kuitenkaan kaipaa välttämättä lisää kierroksia iltaan tv:n ääressä vaan aivoja vapauttavaa viihdettä.

Huomaan ajelehtivani kahden äärimäisyyden välillä: Toisinaan maailman monimutkaisuus tuntuu äärettömältä, toisinaan joku hyvä sanallinen sivallus saa uskomaan, että universumi on pohjimiltaan hyvin simppelisti konstruoitu.

Infotulvan ja rationaalisuuden rasituksen keskellä hyvin kirjoitettu essee saattaa antaa valheellisenkin tyynnyttävän elämyksen kun fokusoi vain siihen, mikä juuri kauniisti valaistiin. Ja tuolla jäsenille varatulla puolella käsitelty viihde ...
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703032200080286_pi.shtml
... tuo tyyntyneelle mielelle tarvittavan viihteen.


mks

PS: Kaikista tietolähteistä The Economist -lehti pitää parhaiten järkeäni koossa. Sen parissa koen jotain, jota olen tottunut sanomaan "journalismiksi". En kiistä esimerkiksi Naturen ja Sciencen arvoa, mutta niitä lukiessa pitää ponnistaa aika paljon.
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare

mks

  • Jäsen
  • ****
  • Viestejä: 366
Vs: Mediasyöpä sen kuin leviää
« Vastaus #104 : Pe 10.03.2017, 07:56:49 »
Elämme totuuden jälkeisessä maailmassa, jossa "tieteen" nimissä valehtelu ei ole sen suurempi pyhäinhäväistys kuin muukaan. Vaihtoehtoisten faktojen maailmassahan juuri "oikea" tiede on kaikkein omahyväisintä luutunutta subjektiivisuutta, koska se pyrkii kanonisoimaan "omat uskomuksensa" ainoiksi oikeaksi. Vieläpä elitistisen epädemokraattisesti valehtelemalla enemmistölle vierailla käsitteillä.

Kun kaupallisuus ja politiikka naitetaan, välineeksi "tiede" on mitä sopivin. Arvelen, että siitä on kuitenkin vähemmän konkreettista haittaa kun trumpilais - sipiläläis - orpolaisesta valehtelusta, jossa kansan syville riveille väännetään massiivisia yksinkertaisia lupauksia, joiden kritisoijat ovat "vanhaa valtaa", "suota" tai omia etujaan ajavaa muutosvastarintaa.

Trumpille olemme oppineet nauramaan. Kuitenkaan emme osaa nauraa pilkallisesti samalle kyyniselle poliittiselle "äänestäjien enemmistö ymmärtää maksimissaan nelisanaisia puheenvuoroja"- kusetukselle kotimaassa.

Kun professorien ja arviointiryhmän kauhisteleman sotemallin vasta-argumentit ohitetaan lupauksilla ...

- maailman paras terveydenhuolto
- viiveettä valitsemasi lääkärin vastaanotolle
- kaikki epäkohdat oikaistaan etukäteen

... kovin monessa kahvipöydässä asiaa puidaan vai linjalla onko paikalla paljonkin aataminaikaisiin rakenteisiin jymähtäneitä muutosvastarintaisia valinnanvapauden neukkivastustaja.

USA:n "keskusteluun" nähden olemme jälkijunassa. Meillä ei ole New York Timesia eikä Washington Postia. On vain Fox News.

Kerskumme hyvällä koululaitoksella, mutta eipä tässä näytä auttavan.

mks

PS: Lukuvihjeeksi totean, että vuodatuksessa on annos hapanta huumoria.
Meiss' sama kude on kuin unelmissakin ja uni kietoo pientä elämäämme.
Shakespeare